ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Συν-Εργασία»: Κρατική επιδότηση για τις ασφαλιστικές εισφορές

«Συν-Εργασία»:  Κρατική επιδότηση για τις ασφαλιστικές εισφορές
ΙΝΤΙΜΕ

Με νομοθετική διάταξη που θα κατατεθεί άμεσα ενισχύεται το προγραμμα Συν-Εργασία με 190 εκατ. ευρώ με τα οποία θα επιδοτηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές των εργοδοτών.

Ειδικότερα, η κυβέρνηση για το διάστημα 15 Ιουνίου με 31 Ιουλίου θα καλύψει κατά 60% τις εισφορές των εργοδοτών για το μέρος του χρόνου που ο εργαζόμενος δεν εργάζεται ώστε να διατηρηθούν οι θέσεις απασχόλησης και να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή.

O υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε δήλωσή του ανέφερε πως διευρύνεται η χρηματοδότηση του προγράμματος «Συν-Εργασία», με επιπλέον 190 εκατ. ευρώ, ειδικά για την πρώτη περίοδο εφαρμογής του, κατά την οποία τα έσοδα των επιχειρήσεων είναι ακόμα συμπιεσμένα.

Έτσι, με νομοθετική πρωτοβουλία που κατατίθεται άμεσα στη Βουλή, επιδοτείται για το μέρος του χρόνου που ο εργαζόμενος δεν εργάζεται, ποσοστό των ασφαλιστικών εισφορών του εργοδότη, ώστε να διατηρηθούν θέσεις απασχόλησης και να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης δήλωσε τα εξής: «Όλες οι δράσεις που λάβαμε από την πρώτη στιγμή ωςκυβέρνηση έχουν ως κύριο στόχο την διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Σήμερα, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και το Υπουργείο Οικονομικών, κάτω από τις κατευθυντήριες γραμμές του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, κάνουν άλλο ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Ερχόμαστε να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο το προστατευτικό πλαίσιο για τον εργαζόμενο και την επιχείρηση που θα ενταχθούν στον μηχανισμό ενίσχυσης της απασχόλησης «Συν-Εργασία», καλύπτοντας το 60% των εργοδοτικών-ασφαλιστικών εισφορών για το χρόνο που ο εργαζόμενος δεν θα εργάζεται.

Ειδικότερα, από 15 Ιουνίου μέχρι και 31 Ιουλίου, η πολιτεία θα καταβάλει το 60% των εργοδοτικών-ασφαλιστικών εισφορών των εργαζόμενων για το χρόνο που αυτοί δεν εργάζονται, ως ένα επιπλέον κίνητρο για τις επιχειρήσεις προκειμένου να διατηρήσουν ή και αυξήσουν τις θέσεις εργασίας τους. Με αυτόν τον τρόπο καθίσταται ελκυστικότερο και ευνοϊκότερο το πλαίσιο για τις επιχειρήσεις, ώστε να ενταχθούν στο μηχανισμό ενίσχυσης της απασχόλησης Συν-Εργασία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ