Επίδομα 534 ευρώ: Άρχισαν οι πληρωμές
Άρχισαν οι πληρωμές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε εργαζόμενους-δικαιούχους, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας ήταν σε αναστολή τον Μάιο.
Όπως είχε ανακοινώσει προ ημερών στo CNN Greece, o υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, θα πιστωθούν σε 526.051 εργαζομένους που παρέμειναν σε αναστολή το Μάιο, συνολικά 208.149.798 εκατ. ευρώ.
Οι εργαζόμενοι θα λάβουν, ανάλογα με τη χρονική περίοδο της αναστολής, το αντίστοιχο ποσό από τα 534 ευρώ.
Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», «εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης, ύψους 208.149.798 ευρώ, από τον Ε.Φ. 1033-501-0000000, ΑΛΕ 2310989899 οικονομικού έτους 2020, προκειμένου να προχωρήσει η πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους δικαιούχους (αναστολές Μαΐου), το σύνολο των οποίων ανέρχεται σε 526.051».
Ποιοι οι δικαιούχοι
Οι δικαιούχοι της αποζημίωσης είναι:
- Οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που παρέμειναν κλειστές ολόκληρο τον Μάιο με κρατική εντολή
- Οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που επαναλειτούργησαν τον Μάιο, αλλά δηλώθηκαν από τους εργοδότες σε παράταση αναστολής για τον Μάιο
- Οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που ήταν εξαρχής πληττόμενες βάσει ΚΑΔ και δηλώθηκαν από τους εργοδότες σε παράταση αναστολής για τον Μάιο
Λακωνία: Άνδρας έκρυβε για πέντε χρόνια τον νεκρό πατέρα του σε καταψύκτη
18:15
Φινλανδία: Η μόνιμη εγκατάσταση πυρηνικών αποβλήτων εξασφάλισε την υποστήριξη της ρυθμιστικής αρχής
18:04
Μυτιλήνη: Νεκρός σε πηγάδι 52χρονος - Έρευνα για τα αίτια του συμβάντος
17:53
Θανατηφόρα παράσυρση πεζού από φορτηγό στη Βέροια - Νεκρός 88χρονος
17:42