ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμφωνία για ευρεία συνεργασία στον Τουρισμό Ελλάδας- Ισραήλ

Συμφωνία για ευρεία συνεργασία στον Τουρισμό Ελλάδας- Ισραήλ
INTIME

Κοινή δήλωση για τη συνέχιση των διμερών διαπραγματεύσεων με στόχο την όσο το δυνατόν συντομότερη επίτευξη  Συμφωνίας για τον Τουρισμό υπέγραψαν σήμερα ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης και ο Ισραηλινός ομόλογός του κ. Αsaf Zamir  στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής της ελληνικής αντιπροσωπείας με επικεφαλής τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Ισραήλ.

Να σημειωθεί ότι η υπάρχουσα Συμφωνία υπογράφηκε το 1980.

Οι υπουργοί Τουρισμού των δύο κρατών συμφώνησαν στην ενίσχυση και προώθηση της θεσμικής συνεργασίας Ελλάδας και Ισραήλ στο πεδίο του Τουρισμού.

Οι κύριοι Θεοχάρης και Zamir συμφώνησαν ακόμα στην ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας στον τομέα των τουριστικών επενδύσεων, της τουριστικής καινοτομίας και ψηφιοποίησης, του βιώσιμου τουρισμού και της τουριστικής εκπαίδευσης.

Τέλος αποφάσισαν τη συνεργασία σε επίπεδο Διεθνών Οργανισμών και τη συγκρότηση κοινής Επιτροπής αποτελούμενη από εκπροσώπους και των δύο Υπουργείων για την ευρύτερη συνεργασία στο πεδίο του Τουρισμού.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και από τους δυο πρωθυπουργούς στον τουρισμό, με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να κάνει λόγο για ένα εκατομμύριο τουρίστες από τη χώρα του που επιλέγουν κάθε καλοκαίρι ως προορισμό τους την Ελλάδα και τον Κυρ. Μητσοτάκη να σημειώνει πως από 1η Αυγούστου, οι ισραηλινοί τουρίστες θα μπορούν να ταξιδέψουν προς την Ελλάδα, επαναλαμβάνοντας πως η χώρα μας, βάζει πάνω απ’ όλα την ασφάλεια και την υγεία όλων.

«Επαγρυπνούμε και για την επόμενη μέρα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας πως η Ελλάδα από την 1η Ιουλίου θα υποδέχεται απευθείας πτήσεις σε όλους τους κύριους προορισμούς της.

«Αν χρειαστεί θα παρατείνουμε την τουριστική σεζόν μέχρι Οκτώβρη-Νοέμβρη», συνέχισε τονίζοντας ότι και οι δυο χώρες αποτελούν τουριστικούς προορισμούς.

«Είναι σημαντικό να ανοίξουμε την Ελλάδα στους ξένους τουρίστες αλλά η υγεία είναι το νούμερο ένα», συμπλήρωσε.

«Πάντοτε αισθανόμαστε σαν στο σπίτι μας όταν είμαστε στο Ισραήλ και πιστεύω το ίδιο συμβαίνει και στους Ισραηλινούς όταν βρίσκονται στην Ελλάδα», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ σημείωσε επίσης ότι έχει τριπλασιαστεί ο αριθμός του Ισραηλινών επισκεπτών στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα ότι πέρσι 1,2 εκατομμύρια συμπατριώτες του ήρθαν στη χώρα μας.

«Θέτουμε την 1η Αυγούστου ως πρώτο στόχο για πλήρες άνοιγμα», ανέφερε και υπογράμμισε πως οι δυο χώρες έχουν πολύ καλό παρελθόν αλλά και λαμπρό μέλλον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ