ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δίμηνη παράταση στην υποβολή των δηλώσεων ζήτησε η ΠΟΦΕΕ

Δίμηνη παράταση στην υποβολή των δηλώσεων ζήτησε η ΠΟΦΕΕ
Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλή και το προεδρείο της ΠΟΦΕΕ, απαρτιζόμενο από τους Βασίλειο Καμπάνη, Αντώνη Μουζάκη, Κωνσταντίνο Σταυρουλάκη και Γιώργο Χριστόπουλο. ΠΟΦΕΕ

Δίμηνη παράταση στην καταληκτική προθεσμία υποβολής των δηλώσεων ζήτησε το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ) από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή σε χθεσινή τους συνάντηση.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα υποβολής των φετινών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων, στο ζήτημα των Μηνιαίων Καταστάσεων Πελατών Προμηθευτών και Συναλλαγών και των ανυπέρβλητων προβλημάτων που προκαλούν οι διαφορές και οι συνακόλουθες υποχρεώσεις, στις εκπρόθεσμες διακοπές επιχειρήσεων και τα συναφή θέματα και στα προβλήματα των κατοίκων εξωτερικού και ομογενών που επενδύουν ως φυσικά πρόσωπα σε τουριστικά καταλύματα, αλλά «βαφτίζονται» φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας από την ελληνική φορολογική διοίκηση.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών ζήτησε η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων να μετακινηθεί από τις 30 Απριλίου 2016, στις 30 Ιουνίου 2016, την οποία χαρακτήρισαν ως πιο «ρεαλιστική ημερομηνία».

Όπως τονίσθηκε, οι φορολογούμενοι πρέπει να ενημερωθούν με διαφημιστικά ότι ξεκινάει η υποβολή δηλώσεων διότι ένα από τα προβλήματα είναι η μη έγκαιρη παρουσία τους στα γραφεία των λογιστών, με αποτέλεσμα να υπάρχει όγκος συναλλαγών τις τελευταίες ημέρες.

Η ΠΟΦΕΕ επεσήμανε στον κ. Πιτσιλή πως θα πρέπει να δοθεί το κίνητρο των περισσότερων δόσεων σε περίπτωση που ο φορολογούμενος υποβάλει πιο νωρίς την φορολογική του δήλωση και σε καμία περίπτωση να μην επανασυνδεθεί η ημερομηνία λήξης υποβολής των δηλώσεων με την πληρωμή, κάτι που η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ήδη έχει θέσει υπό εξέταση.

Ο κ. Πιτσιλής έδωσε έμφαση στην υλοποιούμενη προσπάθεια για αποφυγή ταλαιπωρίας των πολιτών και την εξάλειψη ή μείωση των προβλημάτων που αντιμετώπισαν οι λογιστές - φοροτεχνικοί τα προηγούμενα χρόνια από τον «εκτροχιασμό» των προθεσμιών και την επίλυση όσων τεχνικών ζητημάτων έχουν καταγραφεί, και υπογράμμισε τον ρόλο τους ως ρόλο και έργο δημοσίου συμφέροντος. Στη βάση αυτή έδωσε σαφείς οδηγίες στους συνεργάτες του τόσο για την καταγραφή των προτάσεων της ΠΟΦΕΕ, όσο και την αποτελεσματικότερη συνεργασία με τον κλάδο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ