ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσακαλώτος: Κόκκινες γραμμές οι συντάξεις και το μέγεθος της δημοσιονομικής προσαρμογής

Τσακαλώτος: Κόκκινες γραμμές οι συντάξεις και το μέγεθος της δημοσιονομικής προσαρμογής
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Το Ταμείο πρέπει να καταλάβει ότι είμαστε μια ευρωπαϊκή χώρα που έχει αναφορές στα ευρωπαϊκά κεκτημένα», επισημαίνει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στη Real News ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, τονίζοντας πως «η βάση της συζήτησης δεν μπορεί να είναι άλλη από τα συμφωνηθέντα του καλοκαιριού».

Ο υπουργός επιμένει πως κόκκινες γραμμές στη διαπραγμάτευση είναι το θέμα των συντάξεων και το μέγεθος της δημοσιονομικής προσαρμογής.

«Δεν μπορεί να ζητούνται νέα δημοσιονομικά μέτρα όταν η οικονομία αλλά και τα έσοδα έχουν πάει καλύτερα από τις προβλέψεις που είχαμε το καλοκαίρι. Ούτε μπορούμε να κόψουμε τις τρέχουσες συντάξεις όταν έχουν υποστεί τόσες περικοπές τα τελευταία χρόνια και συμβάλλουν τόσο στο γενικότερο οικογενειακό εισόδημα», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Για το προσφυγικό προειδοποιεί πως η αλληλεγγύη που έχουμε δείξει ως χώρα πρέπει να επιβραβευτεί και όχι να προκαλεί περαιτέρω προβλήματα.

Ο ίδιος κατηγορεί τον αρχηγό της ΝΔ ότι παλινδρομεί μεταξύ δεξιού λαϊκισμού και αντικοινωνικού νεοφιλελευθερισμού και μάλιστα με «πολύ φθηνή επιχειρηματολογία».

Στα περί ευρύτερων κυβερνητικών σχημάτων ο κ. Τσακαλώτος απαντά ως εξής: «Θεωρώ τα σενάρια άλλης πλειοψηφίας, πόσο μάλλον της εκδοχής της οικουμενικής, όνειρα της αντιπολίτευσης και παιχνίδια τακτικής, επειδή γνωρίζουν ότι στο επίπεδο των εκλογικών συσχετισμών δεν έχουν τύχη».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ