ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πέτσας στο CNN Greece: Τις επόμενες ημέρες οι αλλαγές στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

Πέτσας στο CNN Greece: Τις επόμενες ημέρες οι αλλαγές στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

«Το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ είναι πραγματικά ένα μεγάλο πρόγραμμα. Έχουμε ήδη βελτιώσει μία φορά διάφορες πτυχές αυτού του προγράμματος, με την ενίσχυση της επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών από πλευράς του δημοσίου και πρόκειται να γίνουν νέες αλλαγές που θα αφορούν στη μείωση της γραφειοκρατίας και τη διεύρυνση των ενεργημάτων ώστε να είναι πιο ελκυστικό το πρόγραμμα και να συμμετέχουν περισσότερες επιχειρήσεις και να εντάξουν σε αυτό μεγαλύτερο αριθμό των εργαζομένων», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας απαντώντας σε ερώτηση του CNN Greece, για το μειωμένο ενδιαφέρον που καταγράφεται για το ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο οι ανακοινώσεις για τις αλλαγές στο ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Πάντως προβληματισμό έχει προκαλέσει το μειωμένο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» που ενεργοποίησε η κυβέρνηση προκειμένου να αποτελέσει «ασπίδα» κατά της ανεργίας.

Οι μέχρι στιγμής επιδόσεις του δεν είναι ενθαρρυντικές, καθώς έχουν ενταχθεί περί τις 3.000 επιχειρήσεις και περίπου 35.000 εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας μελετούν το ενδεχόμενο η κάλυψη μέρους των εργοδοτικών εισφορών να επεκταθεί και μετά τις 31 Ιουλίου.

Υπάρχει επίσης η σκέψη για διορθωτικές παρεμβάσεις ανά κλάδο ή γεωγραφική Περιφέρεια ανάλογα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις.

Από το πρόγραμμα συνεργασία αποκλείονται οι βιομηχανικές επιχειρήσεις που λειτουργούν με βάρδιες προσωπικού, καθώς είναι δύσκολη η διευθέτηση του χρόνου εργασίας σε εβδομαδιαία βάση. Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις ζητούν να προβλεφθεί η μείωση του χρόνου εργασίας στο σύνολο του μήνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ