Νέα «φέσια» 2,2 δισ. ευρώ προς το Δημόσιο στο τρίμηνο
Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους τα «φέσια» προς το Δημόσιο αυξήθηκαν κατά 2,2 δισ. ευρώ.
Ο ρυθμός αύξησης ήταν μικρότερος σε σχέση με τον Μάρτιο του 2019, γεγονός που εν μέρει οφείλεται στα μέτρα στήριξης, που προωθήθηκαν κατά τον πρώτο μήνα της καραντίνας.
Αναλυτικά, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ τον Μάρτιο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν κατά 545 εκατ. ευρώ ή 11,5% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.
Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών διαμορφώθηκε στο ποσό των 105,811 δισ. ευρώ και παρά την ετήσια αύξηση ήταν μειωμένο σε σχέση με τον Φεβρουάριο (106,054 δισ. ευρώ). Από τις οφειλές αυτές τα 22,15 δισ. ευρώ χαρακτηρίζονται ανεπίδεκτα είσπραξης.
Το πραγματικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο (αν αφαιρεθούν οι οφειλές που θεωρούνται ανεπίδεκτες είσπραξης) διαμορφώθηκε έτσι τον Μάρτιο στα 83,66 δισ. ευρώ, έναντι 84,222 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο.
Συνολικά το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2020 οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές ήταν 2,213 δισ. ευρώ, έναντι 2,263 δισ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι.
Το πλήθος των οφειλετών ήταν 3.945.882 τον Μάρτιο, έναντι 3.993.521 τον Φεβρουάριο.
Καμιά επέμβαση της Χεζμπολάχ σε περίπτωση «περιορισμένων» χτυπημάτων των ΗΠΑ κατά του Ιράν
17:47
Η απάντηση των ΕΛΤΑ για καθυστερήσεις στην επίδοση καρτών που συνδέονται με επιδόματα ανέργων
17:41
Ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα για την HSBC Malta - Κέρδη άνω των 100 εκατ. ευρώ
17:34
«Καλή προοπτική» στις συνομιλίες με τις ΗΠΑ βλέπει η Τεχεράνη
17:34