ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρωτοβουλίες επιτάχυνσης της διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων

Πρωτοβουλίες επιτάχυνσης της διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων
Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων εξετάστηκε σήμερα το πρωί σε συνάντηση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ).

Στο επίκεντρο βρέθηκε η διαδικασία αδειοδότησης των εταιρειών διαχείρισης-πώλησης κόκκινων δανείων, καθώς το σχετικό προσχέδιο Πράξης του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος έχει ήδη δοθεί προς διαβούλευση στις διοικήσεις των τραπεζών.

Η Κεντρική Τράπεζα σύμφωνα με όσα προβλέπονται και στο νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της χώρας έχει θέσει ποσοτικούς στόχους μείωσης των κόκκινων δανείων σε κάθε πιστωτικό ίδρυμα ξεχωριστά προκειμένου να υπάρχει καλύτερη παρακολούθησην καθ΄όλη τη διαάρκεια του έτους για την πορεία των δανείων αυτών.

ΕΕΤ και Τράπεζα της Ελλάδος φέρονται να συμφώνησαν σήμερα στην ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών, ώστε εντός του έτους να έχει δημιουργηθεί η αγορά των εξειδικευμένων εταιρειών διαχείρισης.

Ακόμη, εξετάσθηκαν τα εποπτικά όρια όσον αφορά στη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων εντός των οποίων θα κινείται αφενός η Τράπεζα της Ελλάδος, αφετέρου το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Για το συγκεκριμένο πάντως ζήτημα αναμένεται να υπάρξει και ειδική νομοθετική πρωτοβουλία εκ μέρους του υπουργείου Οικονομικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ