ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε τριμηνιαία βάση η απόδοση στο Δημόσιο του τέλους που επιβάλλεται στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ

Σε τριμηνιαία βάση η απόδοση στο Δημόσιο του τέλους που επιβάλλεται στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ

Κανονικά θα καταβληθούν στο Δημόσιο τα έσοδα από το τέλος των 5 λεπτών ανά στήλη στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ, με τη μόνη διαφορά ότι αντί να καταβάλλεται σε μηναία βάση , θα αποδίδεται στους τρείς μήνες.

Συγκεκριμένα, υπογράφηκε σήμερα από τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, η υπουργική απόφαση που αφορά την απόδοση του τέλους των 5 λεπτών ανά στήλη) στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ.

Με την απόφαση αυτή ορίζεται ο χρόνος απόδοσης στους τρείς μήνες, από τον ένα μήνα που ίσχυε μέχρι σήμερα και αντιμετωπίζονται τα προβλήματα που είχαν προκύψει από τη μηνιαία απόδοση του τέλους. Η δε απόφαση εναρμονίζεται με την φορολογική υποχρέωση απόδοσης των ακαθάριστων εσόδων από τυχερά παίγνια (Gross Gaming Revenue).

Η κυβέρνηση αναμένει ετησίως έσοδα 210 εκατ. ευρώ από το τέλος των 5 λεπτών ανά στήλη στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ. Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, το ποσό αυτό θα καταβληθεί σε τέσσερις δόσεις μέσα στο έτος η πρώτη εκ των οποίων στις 20 Απριλίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ