ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πέτσας στο CNN Greece: Αν χρειαστεί θα πάρουμε νέα μέτρα στήριξης για τον κορωνοϊό

Πέτσας στο CNN Greece: Αν χρειαστεί θα πάρουμε νέα μέτρα στήριξης για τον κορωνοϊό
INTIME/ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Νέα μέτρα στήριξης για τους κλάδους που συνεχίζουν να πλήττονται από τον κορωνοϊό είναι έτοιμη να λάβει η κυβέρνηση όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας απαντώντας σε ερώτηση του CNN Greece.

Ο κ. Πέτσας επεσήμανε πως η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις επιπτώσεις της πανδημίας και εάν χρειαστεί θα προχωρήσει σε νέα μέτρα στήριξης.

Σημειώνεται πως ο τζίρος στην εστίαση έχει μειωθεί πάνω από 50%, ενώ χθες υπήρξε τηλεδιάσκεψη των εκπροσώπων του κλάδου της οργανωμένης εστίασης με τον υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, διεκδικώντας επέκταση των μέτρων προστασίας και εξίσωση αυτών με τα μέτρα που πάρθηκαν και «τρέχουν» για τον τουριστικό κλάδο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, στο σύνολο των επιχειρήσεων του κλάδου υπηρεσιών εστίασης, ο κύκλος εργασιών το πρώτο τρίμηνο 2020 ανήλθε σε 884.073.387 ευρώ, σημειώνοντας μείωση 10,3% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο 2019, όπου είχε ανέλθει σε 985.706.024 ευρώ.

Η μεγαλύτερη μείωση στον κύκλο εργασιών το πρώτο τρίμηνο 2020 σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο 2019 παρατηρήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Θήρας (40,0%), ενώ η αντίστοιχη μεγαλύτερη αύξηση (38,1%) καταγράφηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Κέας – Κύθνου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ