ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εξ αποστάσεως και σε «virtual» μορφή η Ετήσια Σύνοδος του ΔΝΤ τον Οκτώβριο

Εξ αποστάσεως και σε «virtual» μορφή η Ετήσια Σύνοδος του ΔΝΤ τον Οκτώβριο
IMF

Σε εικονική μορφή (virtual format) θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο η Ετήσια Σύνοδος του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας λόγω του κορωνοϊού.

Η Ετήσια Σύνοδος του ΔΝΤ δεν θα ακυρωθεί. Θα πραγματοποιηθεί ουσιαστικά, μέσω broadcasting από την έδρα του Ταμείου, όπως συνέβη και τον Απρίλιο. Οι δε αντιπρόσωποι των διαφόρων κρατών και οργανισμών δεν θα παραστούν αυτοπροσώπως στις συναντήσεις, με την πιθανή εξαίρεση ενός μικρού αριθμού αντιπροσώπων που θα συμμετέχουν σε επίσημες συναντήσεις.

Η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα και ο Ντέιβιντ Μαλπάς, Πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, εξέδωσαν την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τη μορφή των Ετήσιων Συνελεύσεων:

«Καθώς συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση της πανδημίας του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο και λαμβάνοντας υπόψη τις συνεχιζόμενες ανησυχίες για τη δημόσια υγεία, οι Διοικήσεις του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας προτείναν οι Ετήσιες Συναντήσεις του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας 2020 να πραγματοποιηθούν την εβδομάδα 12-18 Οκτωβρίου 2020 σε εικονική μορφή.

»Ενώ ετοιμαζόμαστε για μια σύνοδο σε εικονική μορφή, παραμένουμε ευέλικτοι για την τελική μορφή των συναντήσεων υπό το φως των εκάστοτε εξελίξεων και θα εργαστούμε, σε συνεννόηση με τα Εκτελεστικά μας Συμβούλια, για να καλύψουμε τις ανάγκες των κρατών μελών μας. Στόχος μας είναι η αποτελεσματική εξυπηρέτηση των μελών μας, διασφαλίζοντας παράλληλα την υγεία και την ασφάλεια των συμμετεχόντων, του προσωπικού και της τοπικής κοινότητας στην περιοχή της Ουάσιγκτον».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ