ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Γκάζι» από την κυβέρνηση για Ελληνικό και λιμένα Αλεξανδρούπολης

«Γκάζι» από την κυβέρνηση για Ελληνικό και λιμένα Αλεξανδρούπολης
ΙΝΤΙΜΕ

Τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στο νομοσχέδιο για την εταιρική διακυβέρνηση ανωνύμων εταιρειών ρυθμίζει θέματα για το Ελληνικό, την αποκρατικοποίηση του περιφερειακού λιμένα Αλεξανδρούπολης, την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων στις βιομηχανικές, βιοτεχνικές και μεταλλευτικές επιχειρήσεις και τη διενέργεια δημόσιων πλειοδοτικών διαγωνισμών.

Ειδικότερα με τις σχετικές διατάξεις δρομολογείται:

⁃Η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, όπως είναι το Ελληνικό. Με την προτεινόμενη διάταξη γίνεται ένα ακόμη αποφασιστικό και αναγκαίο βήμα για την υλοποίηση της εμβληματικής επένδυσης. Εισάγουμε τη διαδικασία για να προχωρήσει η διανομή των ακινήτων μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και του Ελληνικού Δημοσίου, η οποία αποτελεί βασική προϋπόθεση προκειμένου να ολοκληρωθεί η συναλλαγή ανάμεσα στο ΤΑΙΠΕΔ και τον Προτιμητέο Επενδυτή.

⁃ Η προώθηση αποκρατικοποιήσεων, όπως αυτή του περιφερειακού λιμένα Αλεξανδρούπολης. Με την προτεινόμενη διάταξη αίρονται σημαντικά εμπόδια, τα οποία καθυστερούσαν την αξιοποίηση καίριων περιφερειακών λιμένων της χώρας.

⁃Η ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων στις βιομηχανικές, βιοτεχνικές και μεταλλευτικές επιχειρήσεις οι οποίες είναι εγκατεστημένες σε παραμεθόριες περιοχές της χώρας. Με την προτεινόμενη διάταξη επιλύεται ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν επιχειρήσεις στη Θράκη.

⁃Η απρόσκοπτη διενέργεια δημόσιων πλειοδοτικών διαγωνισμών εκκρεμουσών διαδικασιών ειδικής εκκαθάρισης, με σκοπό την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και την αναδιάρθρωση δημοσίων επιχειρήσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ