ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

1.000.000 ανασφάλιστα οχήματα κυκλοφορούν στους δρόμους

1.000.000 ανασφάλιστα οχήματα κυκλοφορούν στους δρόμους

Το 1.000.000 έχουν φτάσει τα ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους.

Αυτό αποκάλυψε χθες κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, πρόεδρος της Ενωσης, ο οποίος ανέφερε ότι εξαιτίας αυτού το ελληνικό Δημόσιο χάνει κάθε χρόνο 26 εκατ. ευρώ, χωρίς στο ποσό αυτό να περιλαμβάνονται τα έσοδα των ασφαλιστικών εταιρειών και οι φόροι που θα προέκυπταν από αυτά.

Ο κ. Σαρρηγεωργίου συμπλήρωσε ότι ενώ σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης τα ανασφάλιστα οχήματα εντοπίζονται ηλεκτρονικά, στην Ελλάδα παρότι υπάρχει τεχνική λύση δεν έχει γίνει ακόμα τίποτα. Ως αποτέλεσμα η επιβάρυνση του Επικουρικού Ταμείου είναι σοβαρή.

Σημαντική είναι η υστέρηση και όσον αφορά τις ασφαλίσεις ακινήτων από φυσικές καταστροφές και αυτό παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι σεισμογενής χώρα. Οπως αναφέρθηκε, η Πολιτεία δεν έχει κάνει καμία πρόβλεψη για το θέμα αυτό, ενώ επιβαρύνεται με τεράστια χρηματικά ποσά προς τους πληγέντες κάθε φορά που συμβαίνουν φυσικές καταστροφές.

Οπως τόνισε ο κ. Σαρρηγεωργίου, στην Ελλάδα αν αυτό γινόταν θα μείωνε σημαντικά και το ασφάλιστρο για τους καταναλωτές λόγω του πλήθους των ασφαλίσεων. Ωστόσο σήμερα στη χώρα μας μόνο το 10% των κτιρίων είναι ασφαλισμένο και αν δεν ήταν ασφαλισμένα τα δημόσια κτίρια, το ποσοστό μόλις θα έφτανε το 2%-3%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ