ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Lamda Development: Εντυπωσιακή υπερκάλυψη του ομολόγου - Τεράστια συμμετοχή των Ελλήνων ιδιωτών

Lamda Development: Εντυπωσιακή υπερκάλυψη του ομολόγου - Τεράστια συμμετοχή των Ελλήνων ιδιωτών
Ο κ. Οδυσσέας Αθανασίου

Σημαντική υπερκάλυψη κατά 1,93 φορές κατέγραψε το ομόλογο της Lamda Development, με το τελικό επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 3,4%.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η συνολική έγκυρη ζήτηση που εκδηλώθηκε από επενδυτές οι οποίοι συμμετείχαν στη δημόσια προσφορά ανήλθε σε 618,3 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας υπερκάλυψη της έκδοσης κατά 1,93 φορές.

Η τελική απόδοση των ομολογιών ορίστηκε σε 3,40%, το επιτόκιο των ομολογιών σε 3,40% και η τιμή διάθεσης των Ομολογιών σε 1.000 ευρώ εκάστη, ήτοι 100% της ονομαστικής αξίας της.

Οι 223.000 ομολογίες (69,7% επί του συνόλου) κατανεμήθηκαν σε ιδιώτες επενδυτές και 97.000 ομολογίες (30,3%) κατανεμήθηκαν σε ειδικούς επενδυτές.

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Lamda Development αναφορικά με την κάλυψη του ομολογιακού δανείου, ο Διευθύνων Σύμβουλος Οδυσσέας Αθανασίου δήλωσε:

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, όχι μόνο για τη σημαντική υπερκάλυψη του Κοινού Ομολογιακού Δανείου ύψους 320 εκατ. ευρώ, αλλά ακόμα περισσότερο για το ότι επετεύχθη μία από τις μεγαλύτερες ιστορικά συμμετοχές ιδιωτών επενδυτών σε ελληνικό ομόλογο.

Η έκδοση αυτή έδωσε τη δυνατότητα σε χιλιάδες Έλληνες να συμμετέχουν στο έργο του Ελληνικού, το μοναδικό αυτό έργο εθνικής σημασίας, που θα παίξει καθοριστικό ρόλο για την Ελλάδα στα επόμενα χρόνια.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους επενδυτές για την εμπιστοσύνη τους στην εταιρεία μας, που μόλις λίγους μήνες πριν εκφράστηκε και με την συμμετοχή τους στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 650 εκατ. ευρώ.

Το έργο του Ελληνικού γίνεται πλέον έργο όλων των Ελλήνων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ