ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Στα 800 ευρώ ο μέσος φόρος των χρεωστικών εκκαθαριστικών

Φορολογικές δηλώσεις: Στα 800 ευρώ ο μέσος φόρος των χρεωστικών εκκαθαριστικών
ΙΝΤΙΜΕ

Η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων εξελίσσεται με αργό ρυθμό με περίπου 2 εκατ. δηλώσεις να είναι σε εκκρεμότητα.

Από τις έως σήμερα εκκαθαρισμένες δηλώσεις έχει προκύψει προς καταβολή φόρος συνολικού ύψους 1,7 δισ. ευρώ, με το μέσο φόρο των χρεωστικών εκκαθαριστικών να διαμορφώνεται σε 800 ευρώ.

Προκειμένου να διασφαλίσει την μεγαλύτερη δυνατή φορολογική συμμόρφωση και εμπρόθεσμη πληρωμή των φόρων η κυβέρνηση έδωσε τη δυνατότητα εξόφλησης σε 8 δόσεις, αλλά και έκπτωση 2% στην περίπτωση εφάπαξ καταβολής.

Όσοι φορολογούμενοι έχουν ήδη υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση και δεν έχουν πληρώσει το φόρο που τους αναλογεί μπορούν από σήμερα να δουν στο Taxisnet το ποσό της εφάπαξ καταβολής, καθώς και τα ποσά των οκτώ δόσεων. Αν κάποιος έχει ήδη πληρώσει την πρώτη δόση τότε στην Προσωποποιημένη Πληροφόρηση στο Taxisnet βλέπει τον νέο αριθμό των δόσεων, μείον το ποσό που έχει πληρώσει.

Συνολικά οι φορολογούμενοι θα έχουν και εφέτος τέσσερις διαφορετικές δυνατότητες για την εξόφληση των φόρων τους:

  • Την πληρωμή όλους του ποσού (εφάπαξ) έως τις 31 Ιουλίου. Στην περίπτωση αυτή θα κερδίσουν έκπτωση φόρου 2%.
  • Σε 8 ίσες μηνιαίες δόσεις με την πρώτη να πρέπει να καταβληθεί έως τις 31 Ιουλίου και την τελευταία έως τις 26 Φεβρουαρίου 2021.
  • Σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις μέσω πιστωτικής κάρτας.
  • Σε έως 12 ή 24 δόσεις εντάσσοντας την οφειλή στη νέα πάγια ρύθμιση. Στην περίπτωση αυτή θα επιβαρυνθούν με επιτόκιο που κυμαίνεται από 4,5% έως 6%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ