ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βρούτσης: Ψηφιακά οι αναπηρικές συντάξεις στο τέλος του 2020

Βρούτσης: Ψηφιακά οι αναπηρικές συντάξεις στο τέλος του 2020
INTIME/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Το τέλος του 2020 θα ξεκινήσει η ψηφιακή απονομή αναπηρικών συντάξεων, όπως ανακοίνωσε  σήμερα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, οι αναπηρικές συντάξεις είναι η πιο κρίσιμη και σημαντική κατηγορία μετά τις συντάξεις λόγω θανάτου.

Όπως είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι ο υπουργός, περί τα μέσα του 2021, θα ενταχθούν στο πρόγραμμα «ΑΤΛΑΣ» τρεις ακόμη μεγάλες κατηγορίες ασφαλισμένων, οι μισθωτοί του δημόσιου τομέα, οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα και οι μηχανικοί.

Όπως είχε γράψει την Πέμπτη το CNN Greece, από το Σεπτέμβριο θα εκδίδονται σε μηνιαία βάση 4.000 συντάξεις, ενώ για τις εκκρεμείς συντάξεις αναμένεται να τρέξουν με γρηγορότερο ρυθμό.

Αναφορικά με τον τρόπο καταβολής των αναδρομικών, όπως ανέφεραν αποκλειστικά στο CNN Greece κύκλοι του υπουργείου Εργασίας, θα αποφασιστεί μόλις βγει η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τα αναδρομικά των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο υπουργός Εργασίας, κ. Γιάννης Βρούτσης σε δηλώσεις του στο CNN Greece ανέφερε πως η έναρξη λειτουργίας της ψηφιακής σύνταξης αποτελεί επίτευγμα και για να τεθεί σε εφαρμογή έγινε μια τιτάνια προσπάθεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ