ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντομπρόβσκις: Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα αφαιρέσει την αβεβαιότητα

Ντομπρόβσκις: Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα αφαιρέσει την αβεβαιότητα
Ο αντιπρόεδρος της ΕΕ Βάλντις Ντομπρόβσκις. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην ανάγκη ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, ώστε να αρθεί η αβεβαιότητα που υπάρχει στην Ελλάδα και να αντιμετωπιστούν καλύτερα ζητήματα όπως το προσφυγικό, αναφέρθηκε σήμερα αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Μιλώντας από τις Βρυξέλλες ανέφερε πως η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος είναι σε εξέλιξη και γίνεται πρόοδος σε μια σειρά από τομείς.

«Εξετάζεται το πώς θα φτάσει η Ελλάδα στους δημοσιονομικούς στόχους, στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, στο ασφαλιστικό και στην αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης», δήλωσε.

Ο ίδιος έμμεσα άφησε να εννοηθεί πως η επιστροφή των επικεφαλής των κλιμακίων δεν είναι μακριά. «Οι ομάδες για τα δημοσιονομικά είναι ήδη στην Αθήνα και ελπίζουμε ότι οι επικεφαλής των θεσμών θα επιστρέψουν για να συνεχιστεί η διαδικασία», είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το δημοσιονομικό κόστος της φιλοξενίας χιλιάδων προσφύγων στο ελληνικό έδαφος, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν ήταν συγκεκριμένος ως προς τις επιβαρύνσεις, αλλά ως προς την ανάγκη ολοκλήρωσης της αξιολογησης.

«Υπό το πρίσμα ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει και άλλες σημαντικές προκλήσεις, όπως η κρίση του προσφυγικού, είναι σημαντικό η χώρα να εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις που απορρέουν από το Μνημόνιο, ώστε να πετύχουμε ολοκλήρωση της αξιολόγησης που θα αφαιρέσει αυτή την αβεβαιότητα», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ