Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης: Μεγάλο πλήγμα η ακύρωση της ΔΕΘ
Ανανεώθηκε:
H ακύρωση της 85ης ΔΕΘ, του κορυφαίου ελληνικού εκθεσιακού θεσμού, αποτελεί ισχυρό πλήγμα για την οικονομία της Θεσσαλονίκης αλλά και της Βόρειας Ελλάδας επισημαίνει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο.
Είναι χαρακτηριστικό πως για πρώτη φορά στη μεταπολεμική ιστορία της χώρας, η ΔΕΘ δεν θα πραγματοποιηθεί υπό τον φόβο περαιτέρω διασποράς της πανδημίας στην ιδιαίτερα επιβαρυμένη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, γεγονός που έχει δημιουργήσει απογοήτευση στις τάξεις του βιοτεχνικού κόσμου.
«Η δημόσια υγεία προέχει ωστόσο, η πανδημία έχει αφήσει από το προηγούμενο διάστημα ιδιαίτερα αρνητικό αντίκτυπο στον επιχειρηματικό κόσμο που τώρα δέχεται ένα ακόμη πλήγμα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Αναστάσιος Καπνοπώλης επισημαίνοντας πως το ΒΕΘ αποτελεί ένα φορέα που στηρίζει διαχρονικά τη διοργάνωση της ΔΕΘ και θα συνεχίσει να το πράττει.
«Θα πρέπει άμεσα να σχεδιαστούν από την κυβέρνηση ενεργές πολιτικές στήριξης του επιχειρείν της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας. Περιμένουμε με την έλευση του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη να ανακοινωθούν τα μέτρα στήριξης του επιχειρείν για την περιοχή μας» σημειώνει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, υπογραμμίζοντας πως τώρα είναι η ώρα να στηριχτεί και η δυνατότητα ενός εναλλακτικού τρόπου διοργάνωσης της ΔΕΘ.
Χώρες της Μέσης Ανατολής θα επισκεφθεί ο Φιντάν - Στόχος ο τερματισμός του πολέμου στο Ιράν
19:31
Ανατροπή φορτηγού στα Οινόφυτα - Μεγάλες καθυστερήσεις στο ρεύμα προς Αθήνα
19:20
Στους 912 οι νεκροί στον Λίβανο από την έναρξη των ισραηλινών επιθέσεων
19:08
Αγωνία για τους εγκλωβισμένους Έλληνες ναυτικούς στον Περσικό - Τι λέει το υπουργείο Ναυτιλίας (vid)
18:56