ΕΚΤ: Παροχή ρευστότητας έως 400 εκατ. ευρώ στη Βόρειο Μακεδονία
Ανανεώθηκε:
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και η Εθνική Τράπεζα της Δημοκρατίας της Βορείου Μακεδονίας συμφώνησαν να αναπτύξουν μια γραμμή παροχής ρευστότητας σε ευρώ (repo line) για την αντιμετώπιση πιθανών αναγκών ρευστότητας λόγω των δυσλειτουργιών που παρουσιάζονται από την πανδημία του κορωνοϊού.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας η ΕΚΤ θα παρέχει ρευστότητα σε ευρώ με αντάλλαγμα επαρκείς εγγυήσεις. Η Εθνική Τράπεζα της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας θα είναι σε θέση να δανειστεί μέσω της repo line έως 400 εκατ. ευρώ από την ΕΚΤ.
Η γραμμή repo θα παραμείνει σε ισχύ έως το τέλος Ιουνίου 2021, εκτός εάν αποφασιστεί παράτασή της.
Να σημειωθεί πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προχώρησε σε ίδια γραμμή παροχής ρευστότητας σε ευρώ με την κεντρική τράπεζα του Σαν Μαρίνο, αλλά με το σχετικό ποσό να καθορίζεται στα 100 εκατ. ευρώ.
Προ μηνός η ΕΚΤ είχε συμφωνήσει την παροχή ρευστότητας 1 δισ. ευρώ προς την Κεντρική Τράπεζα της Σερβίας και 400 εκατ. ευρώ προς την Κεντρική Τράπεζα της Αλβανίας έναντι του ίδιου μηχανισμού ενεχύρων σε ευρώ (repo lines).
Εφιάλτης για 85χρονο στα Χανιά: Τον ξυλοκόπησαν αρπάζοντας χρήματα και τα κοσμήματα που φορούσε
22:32
Κοινές περιπολίες Ιταλών και Ελλήνων αστυνομικών στον σιδηροδρομικό σταθμό Τέρμινι της Ρώμης
22:22
Tο διοικητικό συμβούλιο του Κέντρου Κένεντι ψήφισε υπέρ της εκ νέου αναγραφής του ονόματος του Τραμπ
22:11
Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν πάνω από 3,3. εκατ. ευρώ
22:08