ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Άμεσα τα αναδρομικά στους συνταξιούχους – Από το 2021 οι μειώσεις φόρων

Σταϊκούρας: Άμεσα τα αναδρομικά στους συνταξιούχους – Από το 2021 οι μειώσεις φόρων
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Μέσα στους επόμενους μήνες θα καταβληθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Τα αναδρομικά των συνταξιούχων θα καταβληθούν το ταχύτερο δυνατό και είμαστε σε συνεννόηση με το υπουργείο Εργασίας και όταν οριστικοποιηθεί η περίμετρος και τα ποσά θα πιστωθούν άμεσα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών στο ΣΚΑΪ.

Αναφορικά με την περαιτέρω μείωση των φόρων ο κ. Σταϊκούρας τόνισε τα εξής:

«Έχουμε αποδείξει πως η κυβέρνηση κινείται στην κατεύθυνση της μόνιμης μείωσης των φορολογικών βαρών και προτεραιότητά μας είναι η περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Όταν κλείσει η παρένθεση που άνοιξε η πανδημία θα προχωρήσουμε σε μόνιμες μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών από το 2021 και έπειτα».

Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας επεσήμανε πως για την κάλυψη της προμήθειας του εμβολίου για τον κορωνοϊό θα χρησιμοποιηθούν χρήματα από το δημόσιο ταμείο, εάν χρειαστεί.

Στην ερώτηση εάν οι ασφαλισμένοι θα πληρώσουν από την τσέπη τους το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, όταν είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα ή θα υπάρξει κάλυψη του κόστους από το Δημόσιο, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε πως η χώρα έχει εξασφαλισμένους πόρους ώστε να βοηθήσει και την οικονομία και την κοινωνία και «εάν χρειαστεί το υπουργείο Οικονομικών είναι έτοιμο να συνδράμει σε αυτή την κατεύθυνση».

Σε ό,τι αφορά τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου, ο Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε πως ανέρχονται στα 34,7 δισ. ευρώ και είναι πλέον καθαρά κυβερνητική απόφαση εάν θα καλυφθεί πλήρως το κόστος του εμβολίου από το δημόσιο. «Τα λεφτά πάντως στο υπουργείο Οικονομικών, υπάρχουν», ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ