ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»: Παράταση του προγράμματος μέχρι το τέλος του 2020

Πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»: Παράταση του προγράμματος μέχρι το τέλος του 2020
Pixabay

Την παράταση του προγράμματος «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» έως το τέλος του έτους εξετάζει το υπουργείο Εργασίας, μετά την αύξηση των κονδυλίων μέσω του προγράμματος SURE που εξασφάλισε η ελληνική κυβέρνηση.

Σημειώνεται πως Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τα μέτρα που υπέβαλε η ελληνική κυβέρνηση προς ένταξη στο πρόγραμμα και το ποσό που θα λάβει η Ελλάδα ως δάνειο ανέρχεται στα 2,7 δισ. ευρώ, από 1,2 δισ. ευρώ που ήταν οι αρχικές εκτιμήσεις.

Τα κοινοτικά κονδύλια θα διατεθούν ώστε να καλυφθούν μέτρα διατήρησης των θέσεων απασχόλησης που ήδη εφαρμόζονται από τον περασμένο Μάρτιο και θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται τους επόμενους μήνες, όπως η αποζημίωση ειδικού σκοπού, η κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους σε αναστολή, η κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των εποχικά εργαζόμενων και η εφαρμογή του προγράμματος «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Τα πρώτα χρήματα θα εκταμιευθούν το Σεπτέμβριο και τα υπόλοιπα σε καταβληθούν σε δόσεις.

Στο υπουργείο Εργασίας εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου το επόμενο δεκαπενθήμερο να έχουν έτοιμο το νέο οδικό χάρτη των μέτρων στήριξης για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις.

Στόχος της κυβέρνησης είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν να προσφέρουν στήριξη στο σύνολο του πληθυσμού που έχει πληγεί από την πανδημία, να διαφυλαχθούν οι θέσεις εργασίας και να αποτραπεί ένα «κύμα» ανέργων.

Αναφορικά με το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» μέχρι τώρα στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί περί τις 5.600 επιχειρήσεις και 48.600 εργαζόμενοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ