ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκυλακάκης: Αρχές του 2021 αναμένεται δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας

Σκυλακάκης: Αρχές του 2021 αναμένεται δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας
INTIME NEWS/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Την εκτίμηση πως στις αρχές του 2021 αναμένεται μια δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, αν και η ύφεση είναι υψηλή, ο Αύγουστος ήταν καλύτερος από τον Ιούλιο και ικανοποιητικός σε σχέση με το αναμενόμενο.

Ο κ. Σκυλακάκης διαχώρισε τις καταναλωτικές συμπεριφορές τόσο ως προς το είδος όσο και ως προς τον τόπο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως μεγαλύτερο πλήγμα έχει υποστεί το κέντρο των πόλεων σε σχέση με τα προάστια.

Ο διαχωρισμός αυτός απαιτεί και εξατομικευμένη προσέγγιση και ως έτσι αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα με τα μέτρα ανά πληγέντα κλάδο, όπως ανέφερε ο ίδιος μιλώντας στο Mega.

«Σε πολλά μέτρα έγιναν εξατομικευμένες προτάσεις και λύσεις και αυτό θα προσπαθήσουμε και για την συνέχεια», είπε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε βεβαιότητα για τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας και υποστήριξε πως το σημαντικό είναι πως έχει διατηρηθεί η εμπιστοσύνη των εταίρων, των θεσμών και των αγορών.

Παράλληλα, μίλησε για το Ταμείο Ανάκαμψης λέγοντας πως «το νωρίτερο που μπορούμε να υποβάλουμε τελικό σχέδιο είναι αρχές Ιανουαρίου, το δεύτερο τρίμηνο του 2021 αναμένεται ότι θα έρθει η προκαταβολή».

Η προσπάθεια, σύμφωνα με τον υπουργό, θα αφορά τους κλάδους που κυρίως πλήττονται, «αλλά θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε και ολόκληρη την οικονομία», υποστήριξε.

Εκτίμησε πως στις αρχές του 2021 αναμένεται μια δυναμική ανάκαμψη, ενώ όταν θα έρθει η ώρα και του μαζικού εμβολιασμού, τότε θα αλλάξει και η ψυχολογία της παγκόσμιας οικονομίας.

Αναφέρθηκε ακόμα στην ανεργία, τις θέσεις εργασίας, τα επιδόματα και τόνισε πως «πρέπει να πάμε σε άλλο μοντέλο, ωστόσο δεν μπορεί να λειτουργήσει μια οικονομία χωρίς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ