ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πέτσας στο CNN Greece: Θα δούμε αν θα παραταθεί το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ»

Πέτσας στο CNN Greece: Θα δούμε αν θα παραταθεί το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ»
ΙΝΤΙΜΕ/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ» θα λειτουργήσει συνδυαστικά με το νέο πτωχευτικό δίκαιο τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας απαντώντας σε σχετική ερώτηση του CNN Greece, επισημαίνοντας παράλληλα πως η κυβέρνηση θα αξιολογήσει τα δεδομένα στα τέλη Σεπτεμβρίου κι αν χρειαστεί θα δούμε το ενδεχόμενο παράτασης.

Το ιδιαίτερα έντονο ενδιαφέρον των δανειοληπτών για το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ», το οποίο παρέχει στήριξη, μέσω επιδότησης, σε δανειολήπτες που πλήττονται από τις οικονομικές συνέπειες του κορωνοϊού και έχουν δάνεια με υποθήκη στην πρώτη κατοικία, αποδεικνύουν τα στοιχεία της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) του υπουργείου Οικονομικών για τον ένα μήνα λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του προγράμματος που δημοσιοποιήθηκαν στα μέσα της εβδομάδας που μας πέρασε.

Ειδικότερα, σύμφωνα με αυτά, από τις 3/8/2020 που συμπληρώθηκαν οι πρώτες 30 ημέρες λειτουργίας της πλατφόρμας, εισήλθαν σε αυτή 120.116 φορολογούμενοι, εκ των οποίων οι 100.103 συναίνεσαν στην άρση του απορρήτου τους και ξεκίνησαν τη διαδικασία υποβολής της αίτησης. Από αυτούς, 51.337 προχώρησαν στην οριστική υποβολή της αίτησης.

Oι αριθμοί αυτοί μάλιστα καταγράφηκαν σε έναν αδρανή μήνα, τον Αύγουστο.

Στον πρώτο μήνα λειτουργίας του παλιού πλαισίου, είχαν εισέλθει στην πλατφόρμα 16.220 χρήστες (περίπου το 1/7 σε σχέση με σήμερα), αλλά είχαν καταγραφεί μόλις 4 οριστικοποιημένες αιτήσεις και δεν είχε εγκριθεί κρατική επιδότηση σε καμία από αυτές, ενώ δεν είχε κατατεθεί καμία πρόταση ρύθμισης δανείου από τους πιστωτές.

Η παραπάνω σύγκριση, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, επιβεβαιώνει ότι η σημαντικά διευρυμένη περίμετρος κάλυψης των δανειοληπτών που παρέχει το νέο πλαίσιο, σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς, καθώς και η απλούστερη και φιλικότερη για τον χρήστη διαδικασία υποβολής της αίτησης, χωρίς να απαιτείται κανένα απολύτως δικαιολογητικό, επιτυγχάνουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ