ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επέτειος 100 ετών από την πρώτη κατοχύρωση πατέντας στην Ελλάδα

Επέτειος 100 ετών από την πρώτη κατοχύρωση πατέντας στην Ελλάδα
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Εφέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την πρώτη κατοχύρωση εφεύρεσης με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό ο ΟΒΙ προκηρύσσει την 4η Απονομή Βράβευσης Ελλήνων Εφευρετών και προσκαλεί όλους τους εφευρέτες οι οποίοι είναι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας και δραστηριοποιούνται σε Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα, Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ), αλλά και ως ανεξάρτητα φυσικά πρόσωπα με κατοχυρωμένες ευρεσιτεχνίες, να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό.

Για τη συμμετοχή πρέπει να συντρέχουν σωρευτικά οι εξής προϋποθέσεις: κατά τη στιγμή της κατάθεσης της αίτησης για χορήγηση Ελληνικού ή Ευρωπαϊκού Διπλώματος Ευρεσιτεχνίας ή της Διεθνούς αίτησης, ο εφευρέτης είχε μόνιμη κατοικία στην Ελλάδα, η ημερομηνία προτεραιότητας της αίτησης (εφόσον υπάρχει) ή η ημερομηνία κατάθεσης (εφόσον δεν υπάρχει ημερομηνία προτεραιότητας) είναι μεταγενέστερη της 1ης Σεπτεμβρίου 2015, η αίτηση έχει δημοσιευθεί ή το δίπλωμα έχει χορηγηθεί μέχρι και την 31η Αυγούστου 2020.

Οι ενδιαφερόμενοι εφευρέτες πρέπει μέχρι την 30ή Οκτωβρίου 2020 να συμπληρώσουν και να καταθέσουν στον ΟΒΙ το αναρτημένο στην ιστοσελίδα του έντυπο αιτήματος. Το έντυπο της αίτησης και σχετικές πληροφορίες βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Οργανισμού www.obi.gr.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ