Τέλη Κυκλοφορίας: Αντιπαραβολή εκείνων που δεν πλήρωσαν με όσους κατέθεσαν πινακίδες
Σε διασταυρώσεις προκειμένου να εντοπίσει φορολογούμενους που αφενός δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων τους και αφετέρου δεν τα έχουν θέσει σε ακινησία καταθέτοντας στην εφορία τις πινακίδες τους προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων έχουν αρχίσει διασταυρώσεις στοιχείων για τους ιδιοκτήτες οχημάτων που πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας κανονικά με το σύνολο των υπόχρεων, αντιπαραβάλλοντας και τον κατάλογο των καταθέσεων πινακίδων ξεχωριστά.
Από τη διασταύρωση αποκαλύπτονται ήδη ιδιοκτήτες οχημάτων που παρότι είχαν υποχρέωση δεν κατέβαλαν το αντίτιμο των τελών κυκλοφορίας. Αυτό θα κληθούν πλέον να το πληρώσουν εις διπλούν. Ήδη πολλοί φορολογούμενοι έχουν διαπιστώσει ότι στο Τaxisnet έχει φορτωθεί και το πρόστιμο και ορισμένοι εξ αυτών μάλιστα το έχουν εξοφλήσει.
Την ίδια στιγμή, οι διατάξεις τις οποίες είχε έτοιμες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης αναφορικά με τη δυνατότητα των ιδιοκτητών οχημάτων να ανακτούν τις πινακίδες κυκλοφορίας που κατέθεσαν για διάστημα ενός ή τριών μηνών έχουν «κολλήσει» στους πιστωτές.
Το υπουργείο Οικονομικών προετοιμαζόταν για την κατάθεση της συγκεκριμένης διάταξης από τον Ιανουάριο και μάλιστα είχαν σταλεί οι συγκεκριμένες προτάσεις στο συναρμόδιο υπουργείο Μεταφορών προκειμένου να ληφθεί η απόφαση για το εάν η ανάκτηση πινακίδων θα μπορούσε να γίνει με τον μήνα ή με το τρίμηνο.
Ο γύρος της Ολλανδίας με 49 ευρώ: Προσελκύοντας τουρίστες στα βάθη της τοπικής κουλτούρας
16:40
Μάσκες προσώπου, παγοκολιέδες, ψυχρές γραβάτες: Ευρηματικές μέθοδοι κρατούν μακριά τη ζέστη
16:30
Όταν η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ συνάντησε τον Αντώνη Σαμαρά - Η ανάρτησή της
16:19
Ο πάπας Λέων προσεύχεται για τα θύματα των σεισμών στη Βενεζουέλα - Η ΕΕ στέλνει επείγουσα βοήθεια
16:08