ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσίπρας: Μεσαία και υψηλά εισοδήματα θα σηκώσουν το βάρος του φορολογικού

Τσίπρας: Μεσαία και υψηλά εισοδήματα θα σηκώσουν το βάρος του φορολογικού
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην παραδοχή ότι οι σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις στη φορολογία θα βαρύνουν τα μεσαία και υψηλά εισοδήματα προχώρησε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην τηλεόραση του Star.

Ο πρωθυπουργός είπε πως μέσα στο Μάρτιο θα κατατεθούν στην Βουλή όλα τα νομοσχέδια για το φορολογικό, τα αδήλωτα εισοδήματα, τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, το ασφαλιστικό και τον νέο αναπτυξιακό.

Ο κ. Τσίπρας παραδέχτηκε πως θα υπάρχουν επιβαρύνσεις και για τα μεσαία αλλά και για τα υψηλά εισοδήματα, λόγω της νέας κλίμακας και των αλλαγών στην εισφορά αλληλεγγύης.

«Η επιβάρυνση θα είναι μικρότερη στα 30.000 ευρώ και μεγαλύτερη στα εισοδήματα άνω των 65.000 ευρώ», ανέφερε. Ερωτηθείς δε για το ενδεχόμενο επιβολής φορολογικού συντελεστή 50% είπε πως θα αφορά εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ ή 65.000 ευρώ.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τα τεχνικά κλιμάκια τις αλλαγές στο φορολογικό των αγροτών οι οποίες προβλέπουν αφορολόγητο 9.500 ευρώ και επιπλέον ποσό για τις εξισωτικές αποζημιώσεις. «Μαζί με τις αποζημιώσεις αυτές το αφορολόγητο θα φτάνει τα 12.000 ευρώ, και θα καλύπτει έτσι το 92% των αγροτών οι οποίοι δηλώνουν κάτω από αυτό το ποσό», διευκρίνισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ