ΕΝΦΙΑ 2020: Ξεκίνησε η ανάρτηση των εκκαθαριστικών - Μέχρι πότε πρέπει να πληρωθεί η α΄ δόση
Ανανεώθηκε:
Ξεκίνησε η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ την Παρασκευή, στην προσωποποιημένη πληροφόρηση των φορολογουμένων στο Taxis.
Οι υπόχρεοι μπορούν να πληρώσουν όποτε θέλουν έως το τέλος Οκτωβρίου τις δύο πρώτες δόσεις, χωρίς επιβάρυνση, σε εφαρμογή των διατάξεων που κατέθεσε το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να σβήσει το σχετικό πέναλτι.
Η σχετική διάταξη ορίζει ότι:
«Eπανακαθορίζονται, ειδικά για το έτος 2020, οι προθεσμίες καταβολής των προβλεπόμενων δόσεων (έξι ισόποσες) του ΕΝΦΙΑ και συγκεκριμένα, παρέχεται η δυνατότητα καταβολής της πρώτης και της δεύτερης δόσης μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μηνός Οκτωβρίου 2020 και καθεμιάς από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των τεσσάρων επομένων μηνών».
Αυτό πρακτικά σημαίνει πως σε οποιαδήποτε ημερομηνία έως το τέλος Οκτωβρίου εξοφληθούν οι δύο πρώτες δόσεις δεν επιβάλλεται προσαύξηση φόρου, παρά το γεγονός ότι η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης εκπνέει στις 30 Σεπτεμβρίου.
Συμμετοχή του Ομίλου AKTOR στο έργο παραχώρησης του ΒΟΑΚ
11:06
Κακοκαιρία μέχρι αύριο το πρωί: Ισχυρές καταιγίδες σε 7 περιοχές και 9 μποφόρ - Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο
11:05
«Πυρά» Λαβρόφ στην Αθήνα: Η Ελλάδα διέκοψε συνεργασία δεκαετιών με τη Ρωσία
11:03
Πρώτος εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
11:02