ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Νέα ρύθμιση για οφειλές επιχειρήσεων και νοικοκυριών 

Σταϊκούρας: Νέα ρύθμιση για οφειλές επιχειρήσεων και νοικοκυριών 
Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα καταθέσει το προσχέδιο προϋπολογισμού στη Βουλή τη Δευτέρα Στέλιος Στεφάνου/ INTIME NEWS

Νέα ρύθμιση για τις οφειλές επιχειρήσεων και νοικοκυριών που δημιουργήθηκαν μεταγενέστερα του lockdown σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρηστός Σταϊκούρας, οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν μέσα στις επόμενες 15 ήμερες.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ακόμη ότι την Παρασκευή ολοκληρώνονται οι συζητήσεις με το ΔΝΤ το οποίο έχει αναθεωρήσει επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις του για την Ελλάδα.

Ο κ. Σταϊκούρας διαβεβαίωσε παράλληλα ότι τα αναδρομικά των συνταξιούχων θα καταβληθούν μέσα στον Οκτώβριο.

Ύφεση στο 8% το 2020

Σε ό,τι αφορά το προσχέδιο προϋπολογισμού, ο Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε ότι θα κατατεθεί προς συζήτηση στη Βουλή τη Δεύτερα.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η εκτίμηση είναι για ύφεση περίπου 8% το 2020 και ισχυρή ανάκαμψη το 2021, η όποια γίνεται πιο ισχυρή με τα πρόσθετα χρήματα που θα εισρεύσουν από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Σταϊκούρας θα παραδώσει στον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2021 τη Δευτέρα, προκειμένου να εισαχθεί προς επεξεργασία στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Η συζήτηση του θα ολοκληρωθεί σε 3 συνεδριάσεις.

Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών θα πρέπει να καταθέσει το τελικό σχέδιο προς συζήτηση, 40 μέρες πριν την έναρξη του νέου οικονομικού έτους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ