ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Kickstarter: Η πλατφόρμα κοινωνικής χρηματοδότησης έρχεται στην Ελλάδα

Kickstarter: Η πλατφόρμα κοινωνικής χρηματοδότησης έρχεται στην Ελλάδα

Μία από τις τρεις χώρες όπου επεκτείνεται το Kickstarter είναι η Ελλάδα.

Η δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής χρηματοδότησης (crowdfunding) ανακοίνωσε ότι επεκτείνεται σε τρεις νέες αγορές, την Ελλάδα, την Πολωνία και τη Σλοβενία.

Αυτό σημαίνει, καλλιτέχνες, συγγραφείς, σκηνοθέτες, μουσικοί, σχεδιαστές κ.ά. προστίθενται σε εκείνους από 22 άλλες χώρες που ήδη φιλοξενούνται στην πλατφόρμα.

Οι συμμετέχοντες αποκτούν έτσι τη δυνατότητα να βρουν τα απαραίτητα κεφάλαια και την υποστήριξη που χρειάζονται, προκειμένου να προωθήσουν τα έργα τους.

«Επεκτείναμε την κοινότητα των δημιουργών μας για να συμπεριλάβουμε αυτές τις τρεις χώρες, επειδή τα δεδομένα μας έδειξαν ότι αποτελούν πραγματικά πυρήνες καινοτομίας, με δημιουργίες από ισχυρές ταινίες μικρού μήκους έως καινοτόμα παιχνίδια, μέχρι και το σχεδιασμό μοντέρνων επίπλων», αναφέρεται στο σχετικό μήνυμα του Kickstarter.

«Από την έναρξη λειτουργίας μας το 2009, περισσότερα από 800 δημιουργικά έργα ξεκίνησαν σε αυτές τις τρεις αγορές, με συνεργάτες από άλλες εγκεκριμένες χώρες, συγκεντρώνοντας με επιτυχία περισσότερα από 55 εκατ. δολάρια. Στο ίδιο χρονικό διάστημα, περισσότεροι από 250.000 υποστηρικτές από την Πολωνία, τη Σλοβενία και την Ελλάδα έχουν υποστηρίξει έργα στην πλατφόρμα μας σε όλο τον κόσμο και σε όλες τις δημιουργικές μας κατηγορίες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους ανθρώπους του Kickstarter, το πρώτο project σχετικό με παιχνίδια που επεδίωξε να βρει χρηματοδότηση μέσω της πλατφόρμας ήταν από την Ελλάδα.

Παράλληλα, η δημοφιλής ιστοσελίδα ανακοίνωσε ότι θα παρέχει πλέον μεγαλύτερη ευελιξία νομισμάτων για τους Ευρωπαίους δημιουργούς. Έτσι, οι δημιουργοί από την Πολωνία, τη Δανία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία και την Ελβετία έχουν πλέον τη δυνατότητα να επιλέξουν εάν θα χρηματοδοτήσουν τα έργα τους στο τοπικό τους νόμισμα ή σε ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ