ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΚΤ: Ζητά την άποψη των πολιτών για τη νομισματική πολιτική της

ΕΚΤ: Ζητά την άποψη των πολιτών για τη νομισματική πολιτική της
ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA

Στο πλαίσιο της επανεξέτασης της στρατηγικής της, που ξεκίνησε το 2020 και θα ολοκληρωθεί το 2021, η ΕΚΤ συλλέγει, μεταξύ άλλων, απόψεις και ιδέες των πολιτών σχετικά με τον τρόπο που ασκείται η νομισματική πολιτική στις χώρες της ζώνης του ευρώ.

Στόχος είναι να κατανοήσει καλύτερα πώς άλλες παράμετροι, όπως η χρηματοπιστωτική σταθερότητα, η απασχόληση και η περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μπορεί να είναι σημαντικές κατά την εκπλήρωση της αποστολής της.

Προκειμένου να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερες απόψεις, τις οποίες θα επεξεργαστεί στη συνέχεια, η ΕΚΤ δίνει τη δυνατότητα σε όλους να εκφράσουν τη γνώμη τους, μέσω της διαδικτυακής πύλης «Η ΕΚΤ σάς ακούει» (https://www.ecb.europa.eu/home/search/review/html/form.el.html), όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απαντήσουν σε μια σειρά ερωτήσεων για τη νέα στρατηγική.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και η εφαρμογή διατίθεται σε όλες τις γλώσσες των κρατών-μελών του Ευρωσυστήματος και, φυσικά, και στα ελληνικά. Μοναδική προϋπόθεση αποτελεί η εγγραφή με τη χρήση ενός έγκυρου λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Οι ερωτήσεις που καλούνται να απαντήσουν όσοι θελήσουν να συμμετάσχουν στη διαδικασία «Η ΕΚΤ σάς ακούει» είναι συγκεκριμένες:

1.Τι σημαίνει για εσάς η σταθερότητα των τιμών;

  1. Ποιες είναι οι οικονομικές σας προσδοκίες και ανησυχίες;
  2. Ποια άλλα θέματα έχουν σημασία για εσάς;
  3. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να επικοινωνούμε μαζί σας;

Αφού ολοκληρωθεί η συγκέντρωση και επεξεργασία των απόψεων, η ΕΚΤ θα δημοσιεύσει συνοπτική έκθεση.

Η εφαρμογή θα είναι ανοιχτή έως το τέλος Οκτωβρίου του 2020.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ