ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με χορηγία της Aegean Airlines το Εθνικό Σύμφωνο για το Βιώσιμο Τουρισμό 2021-2030

Με χορηγία της Aegean Airlines το Εθνικό Σύμφωνο για το Βιώσιμο Τουρισμό 2021-2030
ΙΝΤΙΜΕ

Ενέκρινε το υπουργείο Οικονομικών την πρόταση δωρεάς της Aegean Airlines για τη χρηματοδότηση της μελέτης του υπουργείου Τουρισμού για το Εθνικό Σύμφωνο για το Βιώσιμο Τουρισμό 2021-2030, συνολικής αξίας 100.000 ευρώ.

Το Εθνικό Σύμφωνο για το Βιώσιμο Τουρισμό 2021-2030 θα αποσκοπεί μεταξύ άλλων στη βελτίωση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος, στην πρόταξη των αρχών της αειφορίας στο σύνολο της τουριστικής αλυσίδας, τόσο σε επίπεδο προορισμού όσο και τουριστικών επιχειρήσεων, στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αλλά και στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας του τουριστικού προϊόντος που παράγεται στη χώρα μας.

Το Εθνικό Σύμφωνο για το Βιώσιμο Τουρισμό 2021-2030 προβλέπεται ότι θα δομηθεί σε επτά βασικούς πυλώνες και συγκεκριμένα:

  1. Προσβασιμότητα και διασυνδεσιμότητα
  2. Ιδιωτικές υποδομές / βιώσιμη διαχείριση και ανάπτυξη
  3. Δημόσιες υποδομές και διαχείριση εμπειρίας
  4. Εκπαίδευση και κατάρτιση ανθρωπίνου δυναμικού
  5. Προϊοντική ανάπτυξη, προώθηση και προβολή
  6. Συνεργατική διακυβέρνηση
  7. Ρυθμιστικό και νομοθετικό πλαίσιο.

Την ομάδα εργασίας που θα αναλάβει να καταρτίσει το Εθνικό Σύμφωνο για το Βιώσιμο Τουρισμό θα απαρτίζουν ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο Άκης Σκέρτσος, υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, ο Γιάννης Ρέτσος, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, η κ. Άντζελα Γκερέκου, πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, ο κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και ο Γιώργος Κρεμλής, διευθυντής επί τιμής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εντεταλμένος για θέματα κυκλικής οικονομίας και νησιωτικότητας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ