Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για την επανέκδοση του 15ετούς ομολόγου
Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για την επανέκδοση του 15ετούς ομολόγου, με το Δημόσιο να επιδιώκει να αντλήσει έως 2,5 δισ. ευρώ με ένα επιτόκιο κοντά στο 1,20%.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους στους αναδόχους της έκδοσης δόθηκε ως ενδεικτικό επιτόκιο της έκδοσης Mid Swap +135 μονάδες βάσης, ήτοι ένα επιτόκιο της τάξης του 1,28%.
Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την αρχική έκδοση του 15ετούς ομολόγου τον Ιανουάριο 2020, το επιτόκιο είχε διαμορφωθεί στο 1,91%.
Ωστόσο, ήδη προεξοφλείτε πως η ζήτηση για το ομόλογο θα είναι πολύ μεγάλη και πως η απόδοση θα υποχωρήσει αισθητά, κάτω του 1,28%.
Ανάδοχοι τις έκδοσης είναι οι BNP Paribas, Commerzbank, Goldman Sachs, HSBC και J.P. Morgan.
Ο τίτλος θα έχει αξιολόγηση B1 Moody’s/ BB- S&P/ BB Fitch/ BB (low) DBRS και outlook stable αντίστοιχα.
Τους τελευταίους 14 μήνες, το Ελληνικό Δημόσιο έχει αντλήσει 14 δισ. ευρώ μέσω έξι εκδόσεων χρέους, με τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας, να ανέρχονται σήμερα σε 37,9 δισ. ευρώ.
SPONSORED
Βλάβη στο πηδάλιο σε επιβατηγό πλοίο στην Κάλυμνο: Επέστρεψε στο λιμάνι με 117 επιβάτες
22:34
ΥΠΕΞ Κούβας: Αν δεχθούμε επίθεση, θα ασκήσουμε το δικαίωμά μας στην αυτοάμυνα
22:22
Τροχαίο στη Ρόδο: Μητέρα και κόρη οι δύο γυναίκες που σκοτώθηκαν - Πώς έγινε το δυστύχημα
22:11
Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν πάνω από 11,6 εκατ. ευρώ
22:09