ΑΑΔΕ: Οδηγίες για διορθώσεις δηλώσεων Covid μέσω μηνυμάτων
Ανανεώθηκε:
Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε ότι από την επεξεργασία των Δηλώσεων Covid και Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας μηνών Μαρτίου-Αυγούστου 2020, διαπιστώθηκε πλήθος περιπτώσεων με λάθη ή παραλείψεις, καθώς και περιπτώσεις για τις οποίες απαιτούνται διευκρινίσεις από τους ενδιαφερόμενους.
Οι φορολογούμενοι αυτοί -περίπου 200.000- θα λάβουν οδηγίες στο λογαριασμό τους, στο myTAXISnet, ώστε να αποκαταστήσουν τα όποια λάθη ή παραλείψεις και να επωφεληθούν της έκπτωσης φόρου.
Οι περιπτώσεις λαθών και παραλείψεων αφορούν κυρίως στα εξής:
-Υποβολή Δήλωσης Covid, χωρίς να είναι σε ισχύ συμφωνία μίσθωσης, με βάση τις υποβληθείσες δηλώσεις πληροφοριακών στοιχείων
-Ασυμφωνία μηνιαίου μισθώματος και αρχικού ποσού δήλωσης Covid
-Μη συμπλήρωση στη Δήλωση Covid του είδους της μίσθωσης (π.χ. επαγγελματική).
Επίσης, θα ζητηθούν διευκρινίσεις σε περιπτώσεις ασυμφωνιών που έχουν εντοπιστεί σε δηλώσεις Covid που έχουν υποβληθεί από περισσότερους από έναν συνιδιοκτήτες.
Η αποστολή των μηνυμάτων προς τους παραπάνω φορολογούμενους αρχίζει τη Δευτέρα, 26/10/2020.
Μέχρι σήμερα έχουν χορηγηθεί εκπτώσεις από δηλώσεις Covid, συνολικού ύψους σχεδόν 34.000.000€, σε περίπου 200.000 φορολογουμένους.
Τι προβλέπει το Σύνταγμα για την Αναθεώρηση
17:01
Συνελήφθη στο Ιράν σεναριογράφος υποψήφιας για Όσκαρ ταινίας - «Η βία γίνεται μεταδοτική»
16:57
Ημέρα κατά του καρκίνου: Εθελοντική δωρεά μυελού των οστών στον Πειραιά, από το Νοσ. «Μεταξά»
16:52
Το «περίεργο» σύμπαν του Ντέιβιντ Λιντς αναδεικνύεται σε μνημειώδη έκθεση στο Βερολίνο
16:45