Τράπεζα Πειραιώς: Δεν σχεδιάζει αύξηση κεφαλαίου στο αμέσως προσεχές διάστημα
Ανανεώθηκε:
Στην αποσαφήνιση πως δεν σχεδιάζει αύξηση κεφαλαίου στο αμέσως προσεχές διάστημα προχώρησε η Διοίκηση του πιστωτικού ιδρύματος, μετά τις πιέσεις που προκάλεσαν στη μετοχή του ιδρύματος σχετικά σενάρια.
Σε απάντηση ερωτημάτων από επενδυτές, η Τράπεζα Πειραιώς ενημέρωσε ότι, «παρά το γεγονός πως αξιολογεί σε διαρκή βάση διάφορες επιλογές για την επιτάχυνση της εξυγίανσης του ισολογισμού της, δεν σχεδιάζει να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου στο αμέσως προσεχές διάστημα».
Να σημειωθεί πως η μετοχή της τράπεζας στο Χρηματιστήριο Αθηνών υπέστη σήμερα κατάρρευση, υποχωρώντας κατά 24,26% στα 0,7180 ευρώ εν μέσω σεναρίων που μιλούσαν για μετατροπή των Cocos που διαθέτει το Δημόσιο σε μετοχές και εν συνεχεία αύξηση κεφαλαίου 800 εκατ. ευρώ από μεγαλομετόχους του ιδρύματος.
Οι πιέσεις αποδόθηκαν και σε πληροφορίες που υποστήριζαν πως η Τράπεζα Πειραιώς δεν διαθέτει τα 165 εκατ. ευρώ του τοκομεριδίου των Cocos που πρέπει να πληρωθεί στις αρχές Δεκεμβρίου.
Οι πληροφορίες ωστόσο αυτές διαψεύσθηκαν από πηγές κοντά στην τράπεζα.
Πρόστιμο 300 ευρώ σε γυναίκα που οδηγούσε πατίνι υπό την επήρεια αλκοόλ - 2.500 οδηγοί ελέγχθηκαν σε 4 ώρες
07:53
Τουρκία: Επτά αστυνομικοί τραυματίες σε μάχη με τζιχαντιστές του ISIS
07:53
Θεσσαλονίκη: Διασωληνωμένη στο Ιπποκράτειο η ένοικος του διαμερίσματος που κάηκε
07:47
Σάμος: Νεκρός ο ένας από τους αγνοούμενους μετανάστες - Άλλοι 26 βρέθηκαν στην ξηρά
07:42