ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απόσυρση αυτοκινήτων: Σύντομα κατατίθεται η ρύθμιση

Απόσυρση αυτοκινήτων: Σύντομα κατατίθεται η ρύθμιση
ΑΠΕ- ΜΠΕ

Σύντομα κατατίθεται στη Βουλή ρύθμιση για την παράταση του μέτρου της απόσυρσης αυτοκινήτων, χωρίς ωστόσο, ακόμη να είναι σαφές ποιο διάστημα θα αφορά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Δημήτρη Καμμένου από τους Ανεξάρτητους Έλληνες υποστήριξε ότι το θέμα απασχολεί το υπουργείο, καθώς οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων αποφέρουν έσοδα στα δημόσια ταμεία και διαβεβαίωσε πως η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς σε αυτόν τον τομέα έχει τελειώσει και σύντομα θα έρθει στη Βουλή η διάταξη.

Ο ίδιος προσέθεσε πως δεν μπορεί να δεσμευθεί για το χρονικό διάστημα που θα ισχύει η παράταση και αναγνώρισε ότι υπήρξε καθυστέρηση στο θέμα αυτό όπως και στις φορολογικές δηλώσεις και σε άλλα νομοσχέδια, καθώς το θέμα θα έπρεπε να έχει αντιμετωπιστεί πριν λήξει η ημερομηνία.

«Κάνουμε ότι μπορούμε και πιέζουμε τα πράγματα ώστε να προχωρήσουν» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κατά πληροφορίες το υπουργείο θα δώσει βραχυπρόθεσμη παράταση του μέτρου της απόσυρσης αυτοκινήτων μέχρι τα τέλη Απριλίου προκειμένου να διευκολύνει 10.000 ιδιώτες, που είχαν ήδη κινήσει τις διαδικασίες απόσυρσης.

Αν και το μέτρο της απόσυρσης εξέπνευσε στις 20 Δεκεμβρίου 2015, ωστόσο τα πιστοποιητικά απόσυρσης εξακολουθούν να ισχύουν μόνο όμως για καινούργια αυτοκίνητα που έχουν εκτελωνιστεί μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2015.

Η παράταση θα διευκολύνει τις εκτελωνίσεις καινούργιων αυτοκινήτων και θα χρησιμοποιηθούν τα πιστοποιητικά απόσυρσης που έχουν στην κατοχή τους οι ιδιώτες καταναλωτές και οι εταιρείες εισαγωγής και εμπορίας αυτοκινήτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ