ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τράπεζα Πειραιώς: Απολύτως ψευδές ότι απαιτείται αύξηση κεφαλαίου 2 δισ. ευρώ

Τράπεζα Πειραιώς: Απολύτως ψευδές ότι απαιτείται αύξηση κεφαλαίου 2 δισ. ευρώ
INTIME/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Απολύτως ψευδή χαρακτηρίζει η Τράπεζα Πειραιώς δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θεωρεί ότι απαιτείται αύξηση κεφαλαίου 2 δισ. ευρώ στο πιστωτικό ίδρυμα.

Η Τράπεζα Πειραιώς ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό, μετά από σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, πως δεν υπάρχει καμιά εποπτική ανάγκη αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου.

«Η Τράπεζα έχει συνολικό δείκτη κεφαλαίων 16,1% έναντι εποπτικής απαίτησης 11,25%. Δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας εκτιμά ότι απαιτείται αύξηση κεφαλαίου 2 δισ. ευρώ είναι απολύτως ψευδή, όπως μας ενημέρωσε σχετικά το Ταμείο», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Χθες το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ως βασικός μέτοχος της Τράπεζας Πειραιώς ανέφερε πως είναι ενήμερο για το σχέδιο μετασχηματισμού της Τράπεζας σχετικά με τη σταθερή βελτίωση του οργανικού της αποτελέσματος και έχει πλήρη εμπιστοσύνη στη Διοίκηση της Τράπεζας.

«Ένας ισχυρός και υγιής τραπεζικός τομέας αποτελεί βασικό μοχλό ανάπτυξης της πραγματικής οικονομίας και εργαλείο κλειδί στην προσπάθεια να ξεπεραστούν οι μακροχρόνιες επιπτώσεις της χρηματοοικονομικής κρίσης, τις οποίες επιδεινώνει η πανδημία», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση.

Σήμερα η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς στο Χρηματιστήριο Αθηνών ενισχύεται κατά 2,76% στα 0,7378 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ