ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο σεισμός δεν ανησύχησε την αγορά ομολόγων - Πτώση των αποδόσεων

Ο σεισμός δεν ανησύχησε την αγορά ομολόγων - Πτώση των αποδόσεων
AP Photo/Petros Giannakouris

Η σεισμική δόνηση των 6,7 ρίχτερ που έπληξε τη Σάμο και προκάλεσε ζημιές σε Χίο και Ικαρία δεν επέδρασε στην ελληνική αγορά ομολόγων, όπου οι αποδόσεις των ελληνικών χρεογράφων υποχωρούν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Η απόδοση του πενταετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 0,211%, χαμηλότερα κατά 15,26% σε σχέση με χθες. Η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 0,917%, από 0,939% στη χθεσινή συνεδρίαση. Η απόδοση του 15ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,142%, χαμηλότερα κατά 4,19% σε σχέση με τη συνεδρίαση της Πέμπτης.

Οι επενδυτές στηρίζονται στο ότι η ΕΚΤ τον Δεκέμβριο θα προχωρήσει σε διεξοδική επαναξιολόγηση των οικονομικών προοπτικών και του ισοζυγίου των κινδύνων.

Η Κριστίν Λαγκάρντ απεκάλυψε χθες πως η εργασία στην ΕΚΤ έχει ήδη ξεκινήσει για την επαναξιολόγηση και αυτό αφορά το σύνολο των εργαλείων που έχει στη διάθεση της η κεντρική τράπεζα.

Οι επενδυτές προεξοφλούν πως το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ θα συνεχίσει τη διενέργεια αγορών στο πλαίσιο του έκτακτου προγράμματος αγοράς στοιχείων ενεργητικού λόγω πανδημίας (pandemic emergency purchase programme - PEPP), το συνολικό ποσό του οποίου θα αυξηθεί από το 1,350 τρισ. ευρώ στο 1,8 τρισ ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ