ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σφοδρή αντίδραση από τους ιδιοκτήτες ακινήτων για το υποχρεωτικό κούρεμα ενοικίων κατά 40%

Σφοδρή αντίδραση από τους ιδιοκτήτες ακινήτων για το υποχρεωτικό κούρεμα ενοικίων κατά 40%
INTIME NEWS/ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Την έντονη αντίδραση των ιδιοκτητών ακινήτων προκάλεσε το υποχρεωτικό «κούρεμα» κατά 40% στα ενοίκια όχι μόνο για τις επιχειρήσεις που κατεβάζουν ρολά για έναν μήνα με κρατική εντολή αλλά και για επιχειρήσεις που θα συνεχίσουν να λειτουργούν

Ένα από τα οικονομικά μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση προβλέπει την υποχρεωτική μείωση των ενοικίων για τις επιχειρήσεις που έχουν έδρα στη ζώνη «Αυξημένου Κινδύνου» για τουλάχιστον 14 ημέρες εντός του μηνός και πλήττονται σημαντικά σύμφωνα με την τεράστια «διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου».

Την ίδια μείωση θα έχουν και οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων για την πρώτη κατοικία και για τη φοιτητική κατοικία.

Ο Στράτος Παραδιάς, πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ, έστειλε επιστολή στους Χρήστο Σταϊκούρα, Αδωνη Γεωργιάδη, Θεόδωρο Σκυλακάκη και Απόστολο Βεσυρόπουλο στην οποία αναφέρει ότι στη διευρυμένη λίστα των πληττόμενων ΚΑΔ του Απριλίου:

«Eίχαν συμπεριληφθεί όχι μόνο οι επιχειρήσεις που έκλεισαν τότε υποχρεωτικά (εστίαση, θεάματα, γυμναστήρια κ.λπ.) αλλά και όλες οι εκατοντάδες δραστηριότητες εμπορίας και υπηρεσιών λόγω των γενικών περιορισμών κυκλοφορίας (με SMS κ.λπ.).Σήμερα όμως οι επιχειρήσεις αυτές θα παραμείνουν σε κανονική λειτουργία! Ποιος ο λόγος συνεπώς της επέκτασης της μείωσης ενοικίων και σε αυτές;».

Σύμφωνα με τον Στράτο Παραδιά, «για τους ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν ακίνητα στις επιχειρήσεις αυτές και τους ανωτέρω εργαζομένους, το μόνο θετικό μέτρο είναι ο μελλοντικός συμψηφισμός του 30% της απώλειας με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Καμιά άμεση επιδότηση, όπως θα ήταν το σωστό, ή μείωση υποχρεώσεων, διευκόλυνση, ρύθμιση ή οποιοδήποτε άλλο άμεσο ανακουφιστικό μέτρο, όπως τα τόσα άλλα που προβλέπονται για τόσες άλλες κατηγορίες φορολογουμένων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ