Αλεξιάδης: Σύντομα στη Βουλή το νομοσχέδιο για το αφορολόγητο
«Διπλή έκκληση» στους φορολογουμένους να κρατούν όλες τις αποδείξεις από τις αγορές τους απεύθυνε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης.
Παρεμβαίνοντας τηλεφωνικά σε εκπομπές του Σκάϊ και του Mega ο Τρύφωνας Αλεξιάδης αναφέρθηκε στο θέμα των αποδείξεων εν όψει της επικείμενης έναρξης της διαδικασίας για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων του 2016.
Ο κ. Αλεξιάδης παραδέχθηκε πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς για τα συγκεκριμένα ζητήματα, ωστόσο υποστήριξε πως νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, θα περιλαμβάνει τις προβλέψεις τόσο για τις αποδείξεις, όσο και για το αφορολόγητο.
Συγκεκριμένα τόνισε πως το επίμαχο νομοσχέδιο θα κατατεθεί το προσεχές διάστημα, χωρίς ωστόσο να το οριοθετεί ακριβώς χρονικά. Όσον αφορά στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους απάντησε πως θα υπάρξει διάταξη που θα συνδέσει το αφορολόγητο με τη χρήση χρεωστικών και πιστωτικών καρτών.
Όσον αφορά στην χρήση «πλαστικού χρήματος», τόνισε πως όταν έρθει η διάταξη, το αφορολόγητο θα κτίζεται είτε οι αγορές έγιναν με μετρητά, είτε με πλαστικό χρήμα.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γραμμή 3 του Μετρό από αύριο - Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα
10:54
Γκράβα: Εξειδικευμένος έλεγχος στις σωληνώσεις και αυτοψία ΤΕΕ αύριο - Οι 2 αναφορές για οσμή αερίου
10:38
Σχοινάς για αλιείς: Τα 3 πρόσθετα μέτρα που εξετάζονται-Μεταξύ άλλων αύξηση επιδότησης στο πετρέλαιο
10:18
Φωτιά σε βιοτεχνίες στο Αιγάλεω - Απομακρύνονται προληπτικά όσοι βρίσκονται σε απόσταση 400 μέτρων
10:16