ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διαψεύδει η MIG συμφωνία με CVC για πώληση της Vivartia

Διαψεύδει η MIG συμφωνία με CVC για πώληση της Vivartia

Διαψεύδει η MIG την ύπαρξη οποιασδήποτε συμφωνίας με τα επενδυτικά κεφάλαια της CVC CAPITAL PARTNERS για την αγορά του συνόλου της συμμετοχής της στην VIVARTIA ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΕ.

Όπως αναφέρει η εισηγμένη, σε απάντηση επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.bankingnews.gr, η MARFIN INVESTMENT GROUP Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (MIG) διαψεύδει την ύπαρξη οποιασδήποτε συμφωνίας με τα επενδυτικά κεφάλαια της CVC για την αγορά του συνόλου της συμμετοχής της στην VIVARTIA.

Οι αποκλειστικές διαπραγματεύσεις των MIG και CVC αναμένεται να ολοκληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την 6η Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2020 που ανακοίνωσε η μητρική MIG, η εμφάνιση της πανδημίας COVID-19, σε συνδυασμό με τον περιορισμό των μετακινήσεων, τη συρρίκνωση της τουριστικής κίνησης και το κλείσιμο των καταστημάτων, είχε αρνητική επίπτωση στα αποτελέσματα της Vivartia.

Ειδικότερα, οι ενοποιημένες πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 265,7 εκατ. ευρώ έναντι 294,1 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ τα ενοποιημένα κέρδη EBITDA περιορίστηκαν στα 17,3 εκατ. ευρώ έναντι λειτουργικής κερδοφορίας 25 εκατ. το α’ εξάμηνο του 2019, στην οποία δεν συμπεριλαμβάνονται μη επαναλαμβανόμενα έξοδα.

Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ο κλάδος εστίασης του ομίλου VIVARTIA επηρεάστηκε σε μεγαλύτερο βαθμό από την πανδημία και τα μέτρα περιορισμού της, με αποτέλεσμα να μειωθούν οι πωλήσεις του κλάδου κατά 40% σε σχέση με πέρσι, να επηρεαστεί σημαντικά η λειτουργική κερδοφορία EBITDA και να δημιουργηθούν επιπρόσθετες ταμειακές ανάγκες προκειμένου να καλυφθούν οι υποχρεώσεις που ωρίμασαν κατά την περίοδο του lockdown.

Αντίθετα, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020 οι κλάδοι γαλακτοκομικών και κατεψυγμένων διατήρησαν τα επίπεδα πωλήσεών τους με μικρή βελτίωση των αποτελεσμάτων τους EBITDA έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2019.

Δεδομένων των νέων συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία, η MIG αποφάσισε να προχωρήσει τώρα στην πώληση της Vivartia, παρά το γεγονός ότι την τελευταία διετία αρκετοί όμιλοι έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για αυτήν, ενώ, μάλιστα, βαρύνεται και με δάνεια ύψους 425 εκατ. ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ