ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στον όμιλο της αμερικανικής Digital Realty η Lamda Hellix

Στον όμιλο της αμερικανικής Digital Realty η Lamda Hellix

Το κύμα των επενδύσεων και των κινήσεων στην ελληνική αγορά των ψηφιακών τεχνολογιών δείχνει να συνεχίζεται με τελευταίο δείγμα την ανακοίνωση για την εξαγορά της Lamda Hellix από τον αμερικανικό όμιλο Digital Realty.

Το ποσό της εξαγοράς δεν ανακοινώθηκε πέραν του ότι η διοικητική ομάδα της Lamda Hellix θα συνεχίσει να ηγείται των δραστηριοτήτων του ομίλου στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

Η Lamda Hellix είναι ένας από τους μεγαλύτερους «παίκτες» στην Ελλάδα αλλά και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη όσον αφορά την παροχή υπηρεσιών μέσω κέντρων δεδομένων (data centers), έχοντας προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις τα τελευταία 17 χρόνια.

Από την άλλη πλευρά, με την εξαγορά της Lamda Hellix, η Digital Realty, ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους παγκοσμίως στη αποκτά πρόσβαση σε ένα εξαιρετικά σημαντικό connectivity hub, σε μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές της περιοχής αλλά και σημαντικής πύλης εισόδου, ενώ ενισχύει την παγκόσμια θέση της, που περιλαμβάνει περισσότερους από 4.000 πελάτες σε πάνω από 280 data centres, σε 23 χώρες.

Σημειώνεται πως η εξαγορά γίνεται μέσω της Interxion, του ευρωπαϊκού «βραχίονα» της Digital Realty. Η Interxion έχει περισσότερους από 700 παρόχους διασύνδεσης σε περισσότερα από 100 data centres σε 11 ευρωπαϊκές χώρες. Με την εξαγορά της Lamda Hellix, η Interxion εισέρχεται ουσιαστικά στην αγορά της ΝΑ Ευρώπης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ