ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κλειδώνουν οι αποφάσεις για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση – Δεν πρόκειται για νέο πακέτο

Κλειδώνουν οι αποφάσεις για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση – Δεν πρόκειται για νέο πακέτο
Pixabay

Στοχευμένα θα δοθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση τα Χριστούγεννα, σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, που προανήγγειλε χθες από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν πρόκειται για νέο πακέτο μέτρων στήριξης, αλλά για παροχή που θα λάβουν πολίτες που λόγω πανδημίας βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική θέση λόγω της πανδημίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο αξιολογούν όλα τα δεδομένα, προκειμένου να αποφασιστεί ποιοι θα λάβουν τα χρήματα. Στο τραπέζι, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, βρίσκεται η έκτακτη οικονομική ενίσχυση να αφορά τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Όπως ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ1 το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ενδεχομένως και σήμερα, σε κάθε περίπτωση τις επόμενες μέρες, να υπάρξουν περαιτέρω ανακοινώσεις σχετικά με την ενίσχυση των πιο ευάλωτων νοικοκυριών μέσα στα Χριστούγεννα, τα οποία δεν έχουν καλυφθεί ως τώρα από τις ενισχύσεις λόγω πανδημίας. Και ξεκαθάρισε πως ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας όπως για παράδειγμα οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι δεν έχουν υποστεί πλήγμα. Σε ερώτημα για τους μακροχρόνια ανέργους ανέφερε πως πρόκειται για κατ’ εξοχήν κομμάτι των ευάλωτων νοικοκυριών. Για τους καλλιτέχνες, ανέφερε ότι το μητρώο προχωρά και θα προχωρήσει στην καταβολή της στήριξης το Υπουργείο Εργασίας.

Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στον «Alpha98,9» αναφέρθηκε στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση των νοικοκυριών ενόψει Χριστουγέννων, τονίζοντας ότι «θα πρέπει να δοθεί ένα εισόδημα έκτακτης ανάγκης, κάτι που λέμε εδώ και καιρό για να στηριχθούν τα νοικοκυριά, τουλάχιστον ας το κάνει για τον μήνα των Χριστουγέννων. Η δομή που προτείνουμε είναι στη βάση της σύνθεσης του νοικοκυριού: 400 ευρώ για το πρώτο ενήλικο μέλος, συν 200 για το δεύτερο, συν 100 για το κάθε παιδί».

Πρόσθετα, για το δώρο Χριστουγέννων, υπογράμμισε ότι «δεν είναι δυνατόν τούτη τη στιγμή ούτε να εμπαίζουν τους εργαζόμενους και να συζητάνε για το πόσο πιο περικομμένο δώρο θα πάρουν, ούτε να πιέζουν τις μικρές επιχειρήσεις που ασφυκτιούν στο να είναι συνεπείς. Αυτό που πρέπει να κάνει το κράτος είναι να αναλάβει να καλύψει το ίδιο το δώρο Χριστουγέννων στις πληττόμενες επιχειρήσεις».

Η κ. Αχτσιόγλου, σημείωσε ότι «ένα τέτοιο πακέτο, δώρου Χριστουγέννων και εισοδήματος έκτακτης ανάγκης, μπορεί να ενισχύσει πάνω από 5 εκατ. πολίτες αυτή την ώρα και, τουλάχιστον, ενόψει των Χριστουγέννων να τονωθεί και η κατανάλωση. Αυτή η πρόταση που εμείς καταθέτουμε δημοσιονομικά είναι περίπου στα 2,3 δισ., είναι κάτι που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση, έχει τα περιθώρια, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ