ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φον Ντερ Λάιεν: Από την Τρίτη στην Ελλάδα τα 2 δισ. του προγράμματος στήριξης για τις επιχειρήσεις

Φον Ντερ Λάιεν: Από την Τρίτη στην Ελλάδα τα 2 δισ. του προγράμματος στήριξης για τις επιχειρήσεις
Kenzo Tribouillard, Pool Photo via AP

Την ικανοποίηση και την αισιοδοξία της για τις εξελίξεις σχετικά με το εμβόλιο του κορωνοϊού εξέφρασε η Πρόεδρος της Κομισιόν ενώ ανέφερε ότι από αύριο η Ελλάδα θα έχει πρόσβαση σε ένα μεγάλο ποσό του προγράμματος SURE το οποίο θα βοηθήσει επιχειρήσεις, αλλά και εργαζομένους που επλήγησαν από την πανδημία.

«Έχουμε λοιπόν μία ευρεία λίστα εμβολίων, πολλούς διαφορετικούς υποψηφίους και είμαι πεπεισμένη ότι ορισμένα από αυτά θα είναι αποτελεσματικά εμβόλια. Περνάμε δύσκολα τώρα, πρέπει να έχουμε υπομονή, πρέπει να ακολουθούμε τους κανόνες, αλλά υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ» τόνισε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν μιλώντας στην ΕΤ1.

Παράλληλα, αναφερόμενη στην Ελλάδα, είπε:

«Έχω καλά νέα για την Ελλάδα. Από αύριο (σ.σ. η συνέντευξη δόθηκε τη Δευτέρα) η Ελλάδα έχει πρόσβαση σε 2 δισ. ευρώ από τον μηχανισμό SURE. Συνολικά θα έχει πρόσβαση σε 2,7 δις ευρώ. Είναι πολλά χρήματα για καλό σκοπό. Στόχος είναι να πεις στις υγιείς οι εταιρείες να κρατήσουν το εργατικό δυναμικό στην εταιρεία, να μην τους απολύσουν και θα επιχορηγήσουμε μέρος του μισθού εάν δεν έχουν αρκετή δουλειά» σημείωσε η κ. Φον Ντερ Λάιεν, ενώ αναφορικά με την εκταμίευση των χρημάτων του ΝextGenerationEU επισήμανε ότι «η Ελλάδα έχει πρόσβαση στο ταμείο ανάκαμψης, αυτό που ονομάζουμε NEXTGENERATION EU, συνολικά σε 31 δισεκατομμύρια ευρώ. Είναι πραγματικά σημαντικό για την Ελλάδα αλλά επίσης για τα υπόλοιπα 26 κράτη μέλη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ