Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα: Στις 30 Δεκεμβρίου η διπλή καταβολή
Ανανεώθηκε:
Στο τέλος Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.
Ειδικότερα, στις 30 Δεκεμβρίου, δηλαδή την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα που καταβάλλεται παγίως το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα στους δικαιούχους του, θα καταβληθεί στους 482.335 ωφελούμενους το διπλάσιο ποσό, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.
Tα ποσά θα πιστωθούν κατευθείαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων.
Aυτοί που βρίσκονται σε αναστολή ή έχουν πληγεί από την πανδημία, χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Στην πρώτη είναι οι εργαζόμενοι που οι επιχειρήσεις που τους απασχολούν και έκλεισαν με κρατική εντολή και έχουν παρθεί τα στοιχεία τους μέσω της Εργάνη.
Παρότι, έχουν εξαγγείλει να πληρωθούν μέχρι τις 31/12, επιδίωξη των αρμόδιων υπουργείων είναι να γίνει η πληρωμή έως 3/12.
Η δεύτερη κατηγορία, αφορά όσους οι ΚΑΔ πλήττονται αλλά παραμένουν ανοιχτά τα καταστήματα τους και σε αναστολή οι εργαζόμενοι.
Για αυτούς τους εργαζόμενους, τα στοιχειά θα συλλεχθούν έως τις 7 Δεκεμβρίου. Ο προγραμματισμός έλεγε να γίνουν οι πληρωμές έως τέλος του Δεκεμβρίου, επιδίωξη όμως είναι έως τις 21 Δεκεμβρίου.
Βενετία: Νεκρός 25χρονος μετά από σύγκρουση βάρκας με θαλάσσιο ταξί - Αγνοείται η έγκυος σύζυγός του
21:57
Αστυνομική επιχείρηση στις φυλακές νέων Αυλώνα - Εντοπίστηκαν ναρκωτικά και κινητά
21:46
Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 48.000.000 ευρώ
21:35
Ιταλία: Η Ρώμη παρατείνει για άλλες 15 ημέρες τους ελέγχους στα σύνορα με την Ισπανία
21:33