ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Forthnet: Λύση συνεργασίας της με τον Παναγιώτη Παπαδόπουλο – Νέος CEO ο Δημήτρης Τζελέπης

Forthnet: Λύση συνεργασίας της με τον Παναγιώτη Παπαδόπουλο – Νέος CEO ο Δημήτρης Τζελέπης

Η Forthnet ανακοίνωσε σήμερα τη λύση της συνεργασίας της με τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Παναγιώτη Παπαδόπουλο. Στον απόηχο της ανακοίνωσης το Χρηματιστήριο Αθηνών ανέστειλε προσωρινά τη διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρίας μέχρις ότου παράσχει στο επενδυτικό κοινό ολοκληρωμένη πληροφόρηση αναφορικά με τη Διοίκηση της και τη συγκρότηση του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Σύμφωνα πάντως με όσα ανακοινώθηκαν, το Διοικητικό Συμβούλιο της Forthnet έλαβε τη σχετική απόφαση στις 20 Νοεμβρίου, κατόπιν της απόκτησης από το United Group συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας που ανέρχεται περίπου στο 80%.

Τα εναπομείναντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εξέλεξαν ομόφωνα τον Δημήτρη Τζελέπη, ως Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντα Σύμβουλο και για το υπόλοιπο της θητείας του Πάνου Παπαδόπουλου.

Μετά από επικοινωνία με το νέο μέτοχο και αφού ολοκληρώθηκαν όλες οι ως άνω διαδικασίες, τα λοιπά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, με εξαίρεση το νεοεκλεγέντα Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, Δημήτριο Τζελέπη υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους.

Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος, Δημήτρης Τζελέπη ανέλαβε αμέσως τα καθήκοντα του και, σύμφωνα με το καταστατικό της εταιρείας, θα εκπροσωπεί την Forthnet και θα ασκεί τις καταστατικές του αρμοδιότητες για τη διαχείριση των εταιρικών υποθέσεων μέχρι τη συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο κ. Τζελέπης διαθέτει πλούσια εργασιακή εμπειρία κυρίως σε τηλεπικοινωνίες και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, έχοντας υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης σε μερικές από τις μεγαλύτερες διεθνείς και ελληνικές εταιρείες και τράπεζες (Procter & Gamble, Merrill Lynch, NBG Group, Alpha Bank, OTE Group κλπ.). Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1967 και διαθέτει MBA in Finance από το Cass Business School, Λονδίνο.

Να σημειωθεί πως η Forthnet έχει συγκαλέσει Γενική Συνέλευση των μετόχων της στις 11 Δεκεμβρίου 2020 με θέμα, μεταξύ άλλων, την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ