ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα: Πότε θα πιστωθούν τα χρήματα στους δικαιούχους

Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα: Πότε θα πιστωθούν τα χρήματα στους δικαιούχους
Pixabay

Στο τέλος Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Tα ποσά θα πιστωθούν κατευθείαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Ειδικότερα, στις 30 Δεκεμβρίου, δηλαδή την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα που καταβάλλεται παγίως το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα στους δικαιούχους του, θα καταβληθεί στους 482.335 ωφελούμενους το διπλάσιο ποσό, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Aυτοί που βρίσκονται σε αναστολή ή έχουν πληγεί από την πανδημία, χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Στην πρώτη είναι οι εργαζόμενοι που οι επιχειρήσεις που τους απασχολούν και έκλεισαν με κρατική εντολή και έχουν παρθεί τα στοιχεία τους μέσω της Εργάνη.

Παρότι, έχουν εξαγγείλει να πληρωθούν μέχρι τις 31/12, επιδίωξη των αρμόδιων υπουργείων είναι να γίνει η πληρωμή έως 3/12.

Η δεύτερη κατηγορία, αφορά όσους οι ΚΑΔ πλήττονται αλλά παραμένουν ανοιχτά τα καταστήματα τους και σε αναστολή οι εργαζόμενοι.

Για αυτούς τους εργαζόμενους, τα στοιχειά θα συλλεχθούν έως τις 7 Δεκεμβρίου. Ο προγραμματισμός έλεγε να γίνουν οι πληρωμές έως τέλος του Δεκεμβρίου, επιδίωξη όμως είναι έως τις 21 Δεκεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ