ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο αποκαλυπτικός διάλογος Ντάισελμπλουμ-Μοσκοβισί μετά το Eurogroup

Ο αποκαλυπτικός διάλογος Ντάισελμπλουμ-Μοσκοβισί μετά το Eurogroup
EPA

Έναν αποκαλυπτικό διάλογο με ανοιχτά μικρόφωνα είχαν ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ με τον Επιτροπό Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί,μετά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στο χτεσινό Eurogroup.

Tον διάλογο αντιλήφθηκε ο δημοσιογράφος των Financial Times Πίτερ Σπίγκελ και ανέβασε το βίντεο στο YouTube.Οι δυο άνδρες σηκώνονται από τις θέσεις τους μετά το τέλος της συνέντευξης και ακολουθεί η εξής στιχομυθία:

-Μοσκοβισί: Νομίζω ότι πυροδότησες ένα τεράστιο ντιμπέιτ για το χρέος, για την ελάφρυνση του χρέους.

-Ντάισελμπλουμ: Επίτηδες το έκανα.

Σοίμπλε: Zήτημα πρεστίζ και όχι ουσίας το θέμα του χρέους

Την ίδια στιγμή ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έδειξε να κρατά αποστάσεις από τη χθεσινή τοποθέτηση του Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι το θέμα του χρέους θα τεθεί σύντομα στο τραπέζι, υποστηρίζοντας ότι δεν βλέπει λόγο να παρθούν αποφάσεις στο εγγύς μέλλον.

Συγκεκριμένα, ο Σόιμπλε δήλωσε «δεν έχω ένα σοβαρό επιχείρημα για τους γερμανούς βουλευτές και το γερμανικό λαό για το γιατί αυτό πρέπει να είναι στο επίκεντρο της συζήτησης τώρα». Υπεστήριξε δε ότι η δομή του ελληνικού χρέους δείχνει ότι η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει κάποια μεγάλη πληρωμή ως το 2025 και έτσι δεν υπάρχει λόγος να υπάρξει ρύθμιση των πληρωμών τώρα.

«Αυτό το μέρος της συζήτησης είναι για το πρεστίζ, όχι για την ουσία», δήλωσε.

Τέλος, ανέφερε ότι δεν πρέπει να μετατραπεί η προσφυγική κρίση σε πρόσχημα προκειμένου η Ελλάδα να μην εκπληρώσει τους όρους του προγράμματος βοήθειας

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ