ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

SingularLogic: Aρχική συμφωνία πώλησης σε Epsion Net – Space Hellas

SingularLogic:  Aρχική συμφωνία πώλησης σε Epsion Net – Space Hellas

Την υπογραφή αρχικής συμφωνίας πώλησης  (sales purchase agreement – SPA) για το 99,61% των μετοχών της SingularLogic στο σχήμα των Epsilon NetSpace Hellas ανακοίνωσαν τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Πωλητές είναι η Marfin Investment Group (MIG) και η Tower Technology Holdings.

Το συνολικό αντάλλαγμα για την εξαγορά του 99,61% μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες επιχειρηματικού λογισμικού της χώρας ανήλθε στο ποσό των 18,05 εκατ. ευρώ και θα εξοφληθεί με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, για την οποία απαιτείται να ολοκληρωθεί και το σχετικό due diligence, το οποίο ενδεχομένως να αλλάξει ορισμένα από τα δεδομένα. Epsilon Net και Space Hellas θα καταβάλλουν το 50% έκαστη του τιμήματος με τις δύο εταιρείες να έχουν καταβάλει ήδη με την ίδια αναλογία προκαταβολή 1,805 εκατ. ευρώ.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της Epsilon Net, η SingularLogic μεταβιβάζεται απαλλαγμένη από το σύνολο των δανειακών υποχρεώσεων της, καθώς και οποιωνδήποτε άλλων κονδυλίων παθητικού που σχετίζονται με δανειακές υποχρεώσεις της Τράπεζας Πειραιώς και της MIG.

Ενδιαφέρον είναι ακόμη ότι η Epsilon Net και η Space Hellas, όπως επισημαίνεται, προχωρούν στην εξαγορά «σε πνεύμα δημιουργικής συνεργασίας» και «υλοποιώντας ένα κοινό επενδυτικό όραμα και θέτοντας τα θεμέλια για να καταστεί η SingularLogic ο κεντρικός πυλώνας στο χώρο του επιχειρηματικού λογισμικού και του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ