«Ιανός»: Ξεκινούν σήμερα οι αποζημιώσεις για αγρότες και κτηνοτρόφους
Ανανεώθηκε:
Καταβάλλονται σήμερα, Παρασκευή, από τον ΕΛΓΑ οι αποζημιώσεις συνολικού ύψους 1.610.000 ευρώ για τις καταστροφές που προκλήθηκαν σε καλλιέργειες του φυτικού και ζωικού κεφαλαίου από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανό» τον Σεπτέμβριο του 2020.
Όπως ανακοίνωσε ο ΕΛΓΑ, οι πιστώσεις αφορούν 1.272 δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους και με το ποσό αυτό αποπληρώνεται το μεγαλύτερο μέρος των καταστροφών στην περιοχή της Μαγνησίας.
Ο ασφαλιστικός οργανισμός σημειώνει τέλος ότι «η εκκαθάριση των υποχρεώσεων του ΕΛΓΑ, ως προς τις αποζημιώσεις των ζημιών του “Ιανού” θα συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό, με στόχο την ολοκλήρωση των πορισμάτων και της επεξεργασίας τους από τα πληροφοριακά συστήματα του Οργανισμού, τα οποία προβλέπεται να ολοκληρωθούν για πρώτη φορά εντός τετραμήνου από την εκδήλωση του ακραίου καιρικού φαινομένου και μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2021».
Τρεις νεκρές αρκούδες σε ένα 24ωρο, δύο από πυροβολισμούς και μία από φόλα
18:25
Την Κυριακή (14/6) οι ηλεκτρονικές υπογραφές στην συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν επιμένει το Πακιστάν
18:23
Φρίκη στην Πολωνία: Λείψανα εμβρύων θαμμένα σε κήπο γιατρού - Αναφορές για έως και 100 σορούς
18:17
Μονιμοποιείται η παρουσία ελληνικών μαχητικών στην Κύπρο – Τα σχέδια για τις φρεγάτες
18:06