ΑΑΔΕ: ΑΦΜ και σε αιτούντες διεθνή προστασία
Ανανεώθηκε:
Από 31 Δεκεμβρίου 2020 η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) θα θέσει σε λειτουργία μια νέα υπηρεσία για την απόδοση ΑΦΜ στους αιτούντες διεθνή προστασία έχοντας πάντα ως στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη, την παροχή πολλαπλών υπηρεσιών σε μία συναλλαγή και τη μείωση της επισκεψιμότητας στις ΔΟΥ συμμετέχοντας στην προσπάθεια προστασίας της δημόσιας υγείας.
Με την έκδοση της απόφασης του Διοικητή κ. Γιώργου Πιτσιλή Α.1270/2020 (ΦΕΚ 5508 Β΄) δίνουμε τη δυνατότητα στις Υπηρεσίες Ασύλου, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής της ΑΑΔΕ, να χορηγούν ΑΦΜ άμεσα, κατά τη διαδικασία καταγραφής των αιτούντων διεθνή προστασία και να αποστέλλουν στην ΑΑΔΕ τις τυχόν μεταβολές που επέρχονται στα στοιχεία καταγραφής, ώστε να ενημερώνονται τα στοιχεία του φορολογικού Μητρώου.
«Ευχαριστούμε το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και ειδικότερα την Υπηρεσία Ασύλου για την πολύτιμη βοήθειά της και τη συνεργασία της για την επίτευξη αυτού του στόχου. Με γνώμονα την προστασία της υγείας όλων των πολιτών εν μέσω της πανδημίας, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε στην κατεύθυνση της παροχής στους πολίτες νέων εύχρηστων υπηρεσιών για την εξ αποστάσεως εξυπηρέτησή τους», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.
SPONSORED
Εκλογές στην Κύπρο: Οι νέες ισορροπίες και οι κερδισμένοι - Στη Βουλή ο Φειδίας Παναγιώτου
07:23
Κόμμα Τσίπρα: Νέα πρόσωπα, οργανωτική δομή και ψηφιακά εργαλεία
07:14
Το δόγμα της «γαλάζιας παράταξης» απέναντι στην «κομματογέννεση»
07:05
Πέθανε η Γωγώ Μαστροκώστα: Μια ξεχωριστή παρουσία στην ελληνική showbiz
07:01